Diverse

DIVERSE | Ingrediente naturale care pot înlocui antibioticele

Tratamentele cu antibiotice sunt prescrise adesea de medici, însă administrarea lor poate dăuna și mai mult rău organismului. De aceea, este recomandat să tratezi răcelile și infecțiile cu ajutorul următoarelor ingrediente naturale!

Uleiul de oregano

Această plantă aduce beneficiisănătății,luptând împotriva infecțiilor. Uleiul și extractul de oregano au început a fi folosite de lumea modernă,fiind utile pentru numeroase afecțiuni precum:răceală,dureri musculare,dureri de dinți sau alergii. De asemenea,acesta luptă chiar și împotriva bacteriei E.coli.

Echinacea

În medicina tradițională,echinacea este considerată o plantă folosită îndeosebi în America de Nord pentru tratarea mai multor infecții. De-a lungul timpului,studiile au arătat că această plantă este totodată antiinflamatorie și antibacterială,proprietățiile ei ajutând la combaterea mai multor probleme de sănătate precum hepatite,infecții ale tractului respirator superior sau infecții genito-urinare.

Ulei de cocos extravirgin

Cunoscut pentru minunatele beneficii pe care le aduce în domeniul frumuseții prin prevenirea acneei și îmbunătățirea aspectului pielii,uleiul de cocos extravirgin luptă și împotriva bacteriilor din corp precum clostridium – bacterie ce cauzează iritarea intestinului și a colului-și staphylococcus – infecție care determină un grup de boli infecțioase care se manifestă prin intoxicații și leziuni inflamatorii -. Acest ulei stimulează metabolismul,echilibrează nivelul de zahăr în sânge,stimulează funcția creierului și ajută la combaterea răcelilor.

Varza

În afara faptului că oferă gust mâncării,această legumă prezintă numeroase efecte positive asupra sănătății,fiind folosită încă din Antichitate pentru tratarea tuberculozei. Mai mult,foile de varză ajutau la vindecarea tăieturilor. Ușor îmuiate în apă călduță,acestea au efecte antiinflamatorii,eliberând substanțe care ameliorează senzația de durere.

Usturoiul

Nu doar că este bun pentru persoanele cu probleme de inimă și cu colesterol ridicat,dar totodată este și un bun antibiotic,luptând împotriva bacteriilor precum E.coli sau Bacillus subtilis – o bacterie întâlnită în apă,aer,sol și în rezidurile dezvoltate din descompunerea plantelor-.

Mierea

Acest aliment este unul dintre cele mai folosite remedii împotriva infecțiilor. Dacă ești răcit și ai tuse,amestecă o linguriță de miere cu apă caldă și bea 2 – 3 căni pe zi. Mierea își va face rapid efectul și te vei simți mai bine.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page