Diverse

DIVERSE | Soluții la-ndemână pentru a preveni răcelile

Cu cât imunitatea ne este mai slăbită, cu atât este mai mare şi vulnerabilitatea la infecţiile virale, adică răceli și gripe.

Astfel, cea mai bună modalitate de prevenire a infecțiilor respiratorii este întărirea sistemului imunitar. Iată câteva soluții inedite la îndemână!

Mergi la saună

Sauna nu este doar o bună modalitate de a-ți detoxifia organismul, ci de a-ți deschide sinusurile în cazul în care ești deja răcit. De asemenea, îți va fi mai ușor să respiri, deoarece aburul cald desfundă căile respiratorii. Mai mult de atât, mersul regulat la saună ajută la prevenirea răcelilor.

Instalează un umidificator în casă

În perioada de iarnă, aerul devine uscat datorită încălzirii încăperilor. Astfel, aerul uscat poate da dureri de gât și poate fi mediul ideal pentru înmulțirea virușilor. Tocmai de aceea, se recomandă instalarea unui umidificator în casă.

Umiditatea optimă, recomandată de medici, se situează între valorile de 45% şi 55%. S-a demonstrat ştiinţific că o umiditate de peste 45% reduce semnificativ riscul de gripă sau răceală, în schimb creşterea umidităţii peste 60% facilitează dezvoltarea mucegaiului şi ciupercilor.

Sărută-ți partenerul

Atunci când îți săruți partenerul, vă expuneți reciproc la un schimb de germeni prin intermediul salivei, lucru care contribuie, în mod surprinzător, la întărirea imunității.

Gargară cu apă sărată

Pentru o ameliorare rapidă şi durabilă a bolii, nimic nu e mai eficient decât o gargară cu apă sărată. Sarea are proprietăţi antiseptice şi favorizează expectorarea. Dizolvă o jumătate de linguriţă de sare într-un pahar de apă caldă (cât de caldă poţi suporta), fă gargară cât mai adânc, apoi scuipă. Repetă procedeul din oră în oră.

Acest remediu este la fel de eficient și în prevenirea infecțiilor respiratorii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page