Diverse

DIVERSE | Așa-ți protejezi ochii vara!

Nu doar purtarea unor ochelari cu filtre pentru protecție UV te ferește de boli oculare, ci și aceste obiceiuri bune!

Ai un regim alimentar variat

Ceea ce mănânci contează mult pentru menținerea sănătății oculare. Ai nevoie de vitamine, C și E, acizi grași Omega-3, zinc. Prin urmare, o dietă bogată în legume, fructe, pește te-ar ajuta să ai o vedere mai bună, mai mult timp. Mănâncă nuci, citrice, cereale, verdețuri, pește gras.

Eviți frecarea ochilor 

Când simți un obiect străin ești tentat să-ți freci ochii pentru a-l îndepărta, ceea ce poate afecta vasele de sânge mici din zona lor. Folosește mai bine o compresă cu apă rece sau clătește ochiul cu apă din abundență, pentru a îndepărta orice impuritate a pătruns și a devenit supărătoare.

Nu-ți petreci serile în fața telefonului 

Navigatul pe internet pe telefonul mobil, înainte de culcare, cu lumina stinsă, îți obosește ochii. Este cu atât mai solicitant pentru ei dacă-ți petreci ore în șir în fața ecranului. Încețoșarea vederii, amețelile, greața sunt semne clare că ai exagerat. Dacă vrei totuși să-ți petreci timpul așa înainte de a adormi, pentru că asta te relaxează cel mai bine, odihnește-ți ochii la fiecare 20 de minute sau din timp în timp și mărește fontul când citești ceva.

Află cum trebuie să-ți mai protejezi ochii pe clicksanatate.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page