Diverse

DIVERSE | Cele mai bune tratamente pentru arsurile solare

Când ajungi la plajă aproape de orele amiezii și uiți să aplici loțiune protectoare, arsurile solare  sunt inevitabile. Cu aceste remedii le vindeci mai repede! 

Cu arsurile solare nu-i de glumă! Nu e vorba doar că usturimile și mâncărimile îți strică vacanța. În funcție de gravitate, ele pot apărea bășici urmate de descuamarea pielii. De la primele semne, aplică un tratament naturist pentru a preveni agravarea.

Comprese reci cu infuzii calmante

Pentru refacerea pielii, îți sunt utile compresele cu infuzii de gălbenele, frunze de pătlagină, sunătoare, coada-șoricelului sau mușețel. Cantitatea de plantă necesară fiecărui fel de infuzie diferă. Pentru ceaiurile de coada-șoricelului și mușețel îți trebuie câte 2 linguri la 250 ml de apă fiartă, pentru sunătoare o lingură, iar pentru gălbenele și pătlagină doar câte o linguriță. După 10 minute de infuzare, strecori și răcești, înmoi o compresă sterilă și o întinzi pe zona afectată de ultraviolete. O altă variantă este să faci spălături locale. Aceste leacuri se folosesc de 2-3 ori pe zi.

Citește mai multe aici!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page