ImportantLocal

LOCAL | S-a dat startul Campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” – FOTO

​Miercuri dimineață, la Prefectura Botoșani s-a dat startul campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate, fiind desfășurată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituții publice.

Campania își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, au fost informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

Campania de informare începe cu un proiect pilot în județele Botoșani (9 august), Suceava (10 august) și Neamț (11 august) și va continua și-n alte regiuni ale țării.

Această campanie va fi derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, care au confirmat prezența atât la nivel de secretar de stat, cât și la nivel de expert, precum și autoritățile locale din fiecare județ.
De asemenea, la evenimentul de la Prefectură au fost așteptați reprezentanți ai Corpului Diplomatic la București, îndeosebi ambasadori care provin din țări în care sunt comunități semnificative de români, precum Italia, Spania sau Marea Britanie.

Au fost aşteptaţi la Botoşani:

  • Andreea Păstîrnac, Ministrul pentru românii de pretutindeni
  • Comisar de poliţiel Mihai Dan Chirică – Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne
  • Graţiela A. Drăghici, Secretar de Stat, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale,  Coordonator – Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES)
  •  Ştefan Popescu, Secretar de Stat pentru Pregătirea Preşedinţiei la Consiliul UE, Ministerul Afacerilor Externe
  • Excelenţa SA Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România
  • Comisar şef de poliţie, Adrian Petrescu, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP)
  • Cristian Teodorescu – Rusoiu, Şef Serviciu, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe
  •  Irina Maria Lăpuşte, expert Departamentul Consular, Ministerul Afacerilor Externe
  •  Alina Preda, consilier în cadrul Direcţiei Politici de Ocupare, Competenţe şi Mobilitate Profesională, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS)
  • Marin Victor Ionescu, consilier superior, Serviciul Comunicare – Instrumente Structurale, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page