Diverse

DIVERSE | Din ce cauză apare setea

Căldura, alimentele prea dulci sau prea sărate pot duce la apariția senzației de sete. Află ce alte motive se ascund în spatele acestei nevoi de a bea apă?

O senzație de sete puternică, potrivit specialiștilor citați de womenshealthmag.com este de cele mai multe ori un semnal de alarmă transmit de corpul tău deoarece ceva nu funcțioează corespunzător. Iată care sunt probeleme de sănătate ce se ascund în spatele senzației de sete exagerată:

Prezența diabetului zaharat

În stadiu incipient a diabetului zaharat apare setea excesivă, cunoscută și sub denumirea de diabet mellitus, această reprezintă o problemă a organismului în care nu poate controla corespunzător nivelul de zahăr din sânge. Astfel se declanșează o reacție la nivelul rinichilor prin care aceștia produc mai multă urină tocmai pentru a scăpa de excesul de zahăr, astfel producând deshidratarea organismului și apariție senzației de sete.

În plus căldura te poate „ajuta” să transpiri mai mult decât de obicei și odată cu transpirația să pierzi din mineralele esențiale pentru corpul tău.

Probleme cu tensiunea arterială

Stresul este boala mileniului, acesta este primul pion ce duce la formarea dezechilibrelor în organismul tău. Specialiștii sunt de părere că stresul poate afecta mai ales buna funcționare a glandelor adrenale, aspect ce se resimte asupra tensiunii arteriale care scade și apoi apare senzația tot mai acută de sete.

În momentul în care tensiunea arterială scade, creierul cere un volum mai mare de lichide, senzația de sete fiind cel mai puternic semnal transmis de acesta.

Anemia

În cazul sângerărilor abundente mai ales la menstruație este posibil să fie mai ales simptomul unei anemii feriprive, care se traduce prin pierderea unui număr mare de celule roșii, astfel că organismul ajunge să îți transmită senzația de sete excesivă tocmai pentru a se putea regenera, hidrata.

Gura uscată sau xerostomie

O gură ce devine uscată, cu un nivel scăzut de salivă va transmite creierului semnalul că are nevoie de fluide. Odată cu înaintarea în vârstă ami ales și cu modificările hormonale este necesar să acorzi o atenție deosebită hidratării pentru a preveni anumite afecțiuni. Mai ales dacă ești consumator de cafea și tutun sau administrezi anumite medicamente precum antidepresive sau antihstaminice mai mult ca sigur te vei confrunta cu senzația de gură uscată.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page