Diverse

DIVERSE | Super-alimentele verii

Căldură, timp frumos, concediu, relaxare – acum este momentul ideal pentru a te bucura de antioxidanții din alimentele verii și a dobândi o sănătatea de fier.

Datorită temperaturilor ridicate vara este momentul cel mai bun pentru a te hidrata corespunzător și a te îndrepta către o alimentație sănătoasă și echilibrată bazată pe fructe și legume.

Pepenele, vedeta sezonului

Poate cea mai gustoasă atracție a verii, pepenele este unul dintre cei mai buni detoxificanți ai naturii ce vine în ajutorul corpului tău. Datorită cantității mari de citrulină pe care îl conține, aceasta ajută la crearea argininei, substanță răspunzătoare cu eliminarea toxinelor prezente în corpul tău.

Fibrele sale dietetice îți protejează colonul și îl curăți, fiind o bună sursă de glutațion care contribuie substanțial la îmbunătățirea activității ficatului tău, fiind totodată unul dintre cei mai puternici antioxidanți.

La fel ca și bananele se bucură de o sursă bună de potasiu care ajută rinichii să funcționeze corespunzător și reduce orice fel de inflamație din organism.

Nimic nu se compară cu o felie de pepene rece într-o zi toridă mai ales după o zi plină de muncă. Totuși ar fi indicat să nu îl consumi seara deoarece te va ajuta să mergi toată noaptea la baie.

Castraveții susțin sistemul urinar

O altă legumă a verii bogată în apă și substanțe beneficie pentru a te bucura de sănătate și energie. Conțin foarte puține calorii, iar alcalinitatea de care se bucură îi transformă în alimentul ideal pentru o dietă echilibrată și sănătoasă.

Ia-ți vitamina C din fructe!

Lămăile, kiwi sunt alimente alcaline care ajută la restabilirea pH-ului, mai ales că ficatul este un bun prieten cu lămâile, acestea fiind un stimulent bun care ajută mai ales la dizolvarea acidului uric și al curățarea rinichilor.

Însă înainte de toate vitamina C este piesa fundamentală pentru sistemul tău imunitar, atât atunci când faci sport dar și în lipsa acestuia, contribuie și la formarea stratului de colagen, ajută la o bună circulație sangvină, are grijă de oasele tale, de tot corpul.

Pe de altă parte afinele sunt considerate ca fiind alimentele cu cea mai mare putere de vindecare fiind de un real folos în reducerea inflamațiilor din organismul tău, formează o barieră împotriva bacteriilor și susținând buna funcționare a celor mai importante funcții ale corpului mai ales cele cerebrale.

Conținutul scăzut caloric al zmeurei ajută la echilibrarea zahărului din sânge, facilitează curățarea organismului și îmbunătățește digestia. Poți să optezi pentru un mic dejun din fructe precum zmeură, kiwi, lămâie și câteva bucăți de pepene la care să adaugi câteva frunze de mentă. Ce zici?

Spanacul menține echilibrul funcțional al corpului

Un adevărat complex de antioxidanți, spanacul ajută la stabilirea unui echilibru corespunzător în organismul tău fiind totodată și un bun detoxifiant un aliat al siluetei tale frumoase și sănătoase.

Un smoothie de spanac cu morcov și puțin ghimbir îți va oferi doza de vitamine necesare pentru a avea energie pe tot parcursul zilei.

Pentru a te bucura de o digestia și mai bună alege să pui în salate sau în smoothie semințe de in, acestea sunt o sursă de fibre solubile și insolubile care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din organism dar ajută și la menținerea colonului și a tranzitului sănătos.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page