Diverse

DIVERSE | Pentru o stare de bine consumă aceste alimente

De cele mai multe ori, ceea ce mâncăm seara ne afectează starea de spirit în ziua următoare. Dar pentru a te trezi mai fericită și mai plină de energie, ar trebui să incluzi în alimentație mai multe legume și fructe. Cele recomandate de specialiștii în sănătate sunt:

Zmeură

Zmeura conține apă, fibre, fitonutrienți antiinflamatori și antioxidanți care protejează organismul de diverse boli. O ceașcă de zmeură oferă 8 din cele 25 de grame de fibre dietetice recomandate zilnic. Combină iaurt cu zmeură, și bucură-te de o gustare delicioasă. Zmeura poate fi inclusă și în dietă și când vrei să slăbești.

Pepene roșu

Pepenele roșu conțin 90% apă, de aceea este foarte bun pentru evitarea deshidratării în sezonul cald. În plus, pepenele este un diuretic natural. Așadar, pepenele ne ajută să ne menține hidratate în timp ce previne balonarea.

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir este sursă bogată de potasiu, zinc, calciu, cupru și magneziu, vitaminele B6, C și D, precum și uleiuri esențiale care combat oboseala și elimină toxinele acumulate în organism. Iar proprietățile antiinflamatoare și antibacteriene ale ghimbirului fac minuni, deoarece reduc inflamația și combat balonarea. Bea dimineața pe stomacul gol ceai de ghimbir sau un pahar de apă cu ghimbir proaspăt ras.

Ananas

Există ceva mai răcoritoare decât câteva felii de ananas suculente într-o zi cu temperaturi ridicate? Bromelaina, enzima care se găsește în fruct, descompune proteinele pe care le consumăm pe parcursul zilei. În plus, îmbunătățește digestia și previne indigestia și balonarea. Ananasul este dulce și sățios, ajutându-ne să ne simți mai bine. Termină-ți cina cu o felie de ananas.

Castravete

Această legumă curăță ficatul de toxinele depozitate, combate inflamația de la nivelul tractului digestiv și previne retenția de lichide, deoarece conține o cantitate mare de apă. În plus, semințele de castravete sunt surse bogate de magneziu. Există foarte multe moduri de a consuma castravetele. Include-l în salate, mănâncă-l crud sau prepară-ți suc de castravete.

Alte alimente care te fac să te simți mai bine sunt:

–    Peștele
–    Avocadoul
–    Afinele
–    Pâinea integrală
–    Menta

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page