ImportantLocal

LOCAL | Acțiuni ale polițiștilor în județ. Comercianți amendați, marfă confiscată!

Poliţia Română a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în sezonul estival 2017.

În perioada 26.06 – 02.07.a.c., efective mărite de poliţişti au acţionat pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

La acţiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, precum şi de la alte structuri.

În urma activităţilor, au fost constatate 79 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 9 persoane au fost surprinse în flagrant delict.

În perioada menţionată au fost aplicate 586 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 199.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 395 de lei.

Poliţiştii au intervenit la 258 de solicitări ale cetăţenilor, majoritatea venite prin intermediul serviciului 112 şi au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 48 pentru alte fapte.

 

Exemple:

La data de 26.06.2017, poliţiştii au depistat în zona pieţei centrale a municipiului Dorohoi, o femeie de 31 de ani care oferea spre vânzare cantitatea de 320 de ţigarete (16 pachete)  fără documente legale, cu timbru de proveniență Republica Moldova şi Ucraina.         

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar cantitatea de ţigarete a fost ridicată și indisponibilizată.

 

La data de 28.06.2017, în jurul orei 12.00, poliţiştii Secției Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au depistat în localitatea Hlipiceni, şapte persoane din oraşul Dărmăneşti, județul Bacău, care se deplasau cu trei autoturisme şi ofereau spre comercializare diverse bunuri industriale (ligheane, oale, ceaune, găleţi), fără să fie autorizate în acest sens.

Poliţiştii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990, în cuantum de 2000 lei, iar bunurile au fost confiscate.

De asemenea, conducătorii auto au fost sancționați contravențional, conform O.U.G. 195/2002 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, cu amendă în valoare de 870 lei fiecare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page