Diverse

DIVERSE | Ciupercile, alimentul care te menține în formă

Dacă vrei să slăbești mai ușor, mănâncă mai des preparate cu ciuperci! Au puține calorii și sunt o alternativă bună la carne. Acesta nu este singurul atu al unei diete bogate în ciuperci.

Ciupercile nu conțin grăsimi, în schimb au 92% apă, vitamine, minerale și doar 40 de calorii la suta de grame. Sunt ideale în curele de slăbire și pentru că mențin starea de sațietate.

Modul în care le prepari este important. Dacă folosești o cantitate mare de grăsimi, unt sau ulei, ciupercile le vor absorbi în cantitate foarte mare. Pune foarte puțină grăsime sau pregătește ciupercile la aburi, pe grătar, cât mai dietetic.

Aduc un plus de seleniu, esențial pentru unghii și păr

De ce să iei suplimente alimentare pentru a-ți menține frumusețea părului, a pielii și a unghiilor, când poți mânca mai des ciuperci.

Au în compoziție un mineral, seleniu, care menține sănătatea unghiilor și a părului, stimulând producerea de hormone tiroidieni în cantitatea potrivită pentru a controla metabolismul.

Ușurează digestia

Pentru a nu te confrunta cu probleme de digestie, cum este constipația, dar și pentru combatarea oboselii, mănâncă mai des ciuperci.

Acestea sunt bogate în fibre solubile, importante pentru o digestie ușoară, pentru reducerea nivelului de cholesterol „rău“ și pentru menținerea normalizarea glicemiei.

Energizează

Dacă te simți obosit, renunță la cafea și prepară ciuperci pentru una dintre mesele principale ale zilei. Îți vei recâștiga vitalitatea, pentru că din ele îți poți lua un plus de vitamine din complexul B, mai precis B2, B3 și B5, importante pentru ca organismul tău să producă energie.

Din ciuperci îți poți lua și vitamina B12, mai ales dacă ai ales să fii vegetarian. Din dieta celor care au exclus carnea, lipsește vitamina B12.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page