Diverse

DIVERSE | Ce se întâmplă dacă dormi cu părul ud

Nu doar odată ai auzit încă din copilărie că nu este bine să stai cu părul ud. Însă care este totuși explicația acestui obicei?

Imediat după ce te-ai spălat pe cap, indiferent de lungimea părului este necesar să îl usuci pentru a evita apariția anumitor probleme de sănătate dintre care amințim:

Dureri de cap

În momentul în care ai părul ud, imediat după baie porii mai rămân un pic deschiși, iar orice masă de aer rece care trece pe lângă tine te poate afecta, mai ales că în timpul somnului temperatura corpului creste, iar tu dacă îți ții părul în prosop, diferențele de temperatură vor favoriza de asemenea apariția durerilor de cap.

Mai multe fire de păr rupte

Este indicat ca imediat după baie să nu îți piepteni părul sau să nu îl ții prins în turban deoarece acum este momentul în care se poate rupe cel mai ușor. În cazul în care adormi cu el umed, dimineața s-ar putea, mai mult ca sigur să te chinui un pic să îl piepteni, mai ales dacă lungimea lui depășește linia umerilor.

Riscul de infecție crește

Perna ta acumulează foarte multe bacterii, motiv pentru care se recomandă schimbarea lenjeriei de pat cât mai des. Părul și prosopul ud contribuie la apariția bacteriilor pe pernă sporind astfel șansele de a dezvolta o infecție.

Din cauza umidității de la nivelul scalpului, este posibil să apară senzația de mâncărime la nivelul scalpului și eventual să te confrunți cu descuamarea scalpului pe alocuri.

Durerile musculare

Faptul că părul are o temperatură diferită față de temperatura corpului reprezintă un motiv serios pentru care este posibil să te confrunți cu dureri musculare, paralizie la nivelul feței, a cefei sau chiar a întregului corp.

Citește și: Cele mai frecvente dureri musculare

Nu doar mușchii vor fi afectați de această decizie a ta ci și dantura. Orice diferență de temperatură poate provoca o sensibilitate dentară, așa ca mai bine eviți să te culci având părul umed.

Nu pleca niciodată cu părul umed din casă, riscul este același ca în situația în care adormi fără să îl usuci.

Apelează la un pieptene de os, este mult mai bun pentru a proteja firele de păr să nu le rupi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page