ImportantPolitic

POLITIC | Cătălin Flutur atacă primarul

Fostul primar al municipiului Botoșani și co-președintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat ieri un atac dur la adresa actualului primar Ovidiu Portariuc, pe care îl acuză că își însușește rezultatul muncii altora și că toate declarațiile și informările făcute în ultima perioadă de succesorul său la conducerea Primăriei Botoșani nu au la bază decât minciuni.

Am asistat la o avalanșă de declarații, de scrisori, informări, și absolut toate nu au la bază decât minciuna. Este ceva incredibil ce se întâmplă în municipiul Botoșani, aproape că ne face pe toți să credem că anul 2015 este anul cu cele mai mari realizări în investiții, asta e ultima declarație, absolut incredibilă. Nu s-a făcut nimic și dacă suntem normali la cap și ne uităm bine în jur chiar constatăm că nu s-a făcut nimic. Este incredibil să văd declarații, raportul primarului la nu știu cât timp, care spune niște lucruri absolut incredibile. Nimeni nu s-a ocupat de termoficare până nu a venit actualul primar, care habar nu avea despre ce se întâmplă în Botoșani că nici nu stătea aici când noi făceam proiectul pe termoficare. Tot spune că cel mai mare proiect al Botoșaniului este Cornișa. Nu este adevărat, mai sunt încă patru proiecte mai mari finalizate, iar Cornișa și Teatrul sunt două mari țepe date botoșănenilor. Trăim într-o lume incredibilă, o minciună sfruntată și vorbim de niște oameni care nu au niciun pic de respect față de munca celor dinainte.

Botoșaniul se îndatorează cu 51 de milioane de lei pe care Consiliul Local este obligat să îi pună până în iunie 2016, în condițiile în care nu are nici măcar un leu din banii aceștia ca să termine Cornișa, Teatrul și colac peste pupăză scârțul de pe niște blocuri. Este chiar râsul lumii. Sunt aproape convins că nu am pierdut numai de cota de participare a Comisiei Europene de până acum, am pierdut toți banii care s-au dat. Nu se vor finaliza proiectele, din păcate pentru municipiul Botoșani, și atunci Executivul Primăriei va trebui să găsească soluții, care înseamnă tot niște împrumuturi dacă le mai acordă cineva“, a mai afirmat Flutur.

Cât despre stadiul lucrărilor a Parcul de agrement de la Cornișa…

“Este incredibil și nu o să pot să înțeleg. Atâta timp cât ai o declarație de genul: Parcul Cornișa 84% stadiu de realizare, iar noi avem în momentul de față în licitație 25%, 3,7 milioane de lei… Sunt niște calcule elementare, matematice. Deci, care e gradul de realizare? Este o minciună crasă. Să fim un pic și corecți, este incredibil“, a declarat Cătălin Flutur.

Flutur l-a acuzat pe primarul Portariuc că se laudă cu munca altora, în speță proiectul privind modernizarea sistemului de termoficare.

“Domnul Portariuc vine acum și spune “eu mi-am asumat acest proiect pentru că miza mea nu este electorală, ci binele cetățenilor. Nu, fraților. În 2012, în octombrie, au chemat-o pe Rovana Plumb și au tăiat pamblica la CET, încă nu se trezise că a câștigat Primăria, că în trei luni nu s-a întâmplat nimic. Habar nu aveau ce se întâmpla acolo, iar în noiembrie 2012 s-a făcut recepția și la rețele, a spus Flutur.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page