Diverse

DIVERSE | Știai că hernia de stomac poate fi vindecată?

Pentru ameliorarea simptomelor care sunt asociate cu hernia hiatală, ar trebui să fie limitat consumul de alimente acide și de a crește consumul de produse care ajută la neutralizarea acizilor, care sunt deja prezenți în stomac.

Persoanele care suferă de hernie de stomac au o deplasare de stomac, care apoi pătrunde în cavitatea toracică printr-o deschidere cunoscută sub denumirea de hiatus. Cele mai frecvente simptome sunt arsurile de stomac, refluxul acid și durerea sau dificultatea la înghițire. Știai că până la 20 % din populație ar putea avea această tulburare? Și cel mai important, ai fost conștientă de faptul că, cu o dieta bună și câteva exerciții simple, poți trata o hernie hiatală în mod natural? Hernia hiatală poate apărea la orice vârsta, dar cele mai afectate sunt persoanele de peste 50 de ani. Mai mulți factori pot contribui la slăbirea diafragmei, care cauzează această tulburare.

Iată care sunt simptomele herniei de stomac:

– slăbiciune musculară din cauza îmbătrânirii;

– tuse cronică;

– constipaţie;

– obezitatea;

– stresul;

– fumatul;

– genetica.

Pentru a trata această tulburare în mod natural, ar trebui să eviți, de asemenea, factorii de risc menționați mai sus.

Cum putem trata:

Pentru un tratament complet și eficient trebuie să ne concentrăm pe două aspecte: cauzele și simptomele. Tonifierea mușchiului slăbit în diafragmă, noțiunile de bază despre arsurile de stomac, refluxul gastroesofagian, durerea și dificultatea la înghițire. Trebuie să învățăm să mâncăm corect. Una dintre cauzele de zi cu zi a slăbirii hiatusului te-ar putea surprinde. Cele mai multe persoane care suferă de această afecțiune, au dezvoltat-o pentru că nu mestecă mâncarea bine sau o înghit prea repede, punând accent suplimentar pe întregul sistem, și în special, pe stomac.

Primul pas este de a mânca încet, fără grabă. Nu înghite alimentele până când nu sunt mestecate bine. Acest lucru ajută la evitarea arsurilor stomacale și a refluxului gastroesofagian. Cântăreții practică yoga sau alte tehnici de respirație pentru a controla respirația, folosind diafragma. În loc de a lua aer în partea superioară a plămânilor, trebuie să ne concentrăm pe abdomen și părțile laterale ale corpului. Alte obiceiuri sunt ca înainte de a mânca să inspirăm scurt, urmată de împingerea spre interior, spre zona diafragmei, a aerului. Acest exercițiu simplu ajută la tonifierea mușchilor.

Alimente care atenuează arsurile de stomac:

În cele din urmă, pentru ameliorarea simptomelor de hernie de stomac, cum sunt arsurile la stomac sau refluxul de acid, trebuie să fii atentă ce consumi, evitând alimentele acide, precum și cele care nu îți fac bine. Evită-le sau limitează-le. Iată care sunt.

– carne roșie și mezelurile;

– lactatele;

– zaharurile;

– alimentele prăjite;

– tutunul;

– alcoolul;

– cafeaua;

– condimentele, scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul și piperul;

– fast-food-ul.

Pe de altă parte sunt alimente care ajută la neutralizarea acidului din stomac, care este în exces. Strugurii sunt unii dintre fructele cele mai alcaline. Ananasul ajută la digestie, deoarece conține enzime proteolitice. Varza ajută la vindecarea ulcerului, dar nu trebuie consumată crudă, deoarece nu o să fie digerată la fel de bine. Ardeii sunt excelenți pentru vindecarea stomacului, iar lămâia are un efect de neutralizare a acizilor din stomac, astfel că este recomandată să fie consumată în mod regulat, combinate cu mâncarea sau amestecată cu puțină apă.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!