IncendiuLocal

90 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele patru zile

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 12 – 15 august a.c., pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Aceștia au avut, în total, 90 de misiuni.

Pompierii au acționat pentru stingerea a nouă incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 66 de persoane care aveau probleme medicale, salvarea unui animal, dar și în 14 alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul unor manifestări cu public numeros sau pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, activități de prevenire a incendiilor de vegetație uscată).

Cele nouă incendii s-au înregistrat pe raza localităților Ibănești, Bălușeni, Suharău, Copălău, Tulbureni, Dersca, Mihăileni și Broscăuți. Cauzele probabile ale acestor evenimente au fost: efectul termic al curentului electric, utilizarea focului deschis în spații deschise, scrutcircuitul și autoaprinderea.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page