DiverseImportant

7 modalități neobișnuite prin care corpul tău se poate vindeca

Faptul că 10 – 50 de trilioane de celule din corpul tau lucreaza impreuna pentru a face inima sa bata de 100.000 de ori pe zi, umfla plămânii de 7,5 milioane de ori pe an și produc aproximativ 40 de gânduri în creier în fiecare minut este de-a dreptul fantastic.

Niciodată sa nu subestimezi cat de genial este corpul tau este cu adevărat. Nici o mașinărie de pe planeta Pământ nu se apropie de comparație în complexitate și geniu.

Și, ca atare, capacitatea ta de a vindeca este extraordinara. Descopera 7 modalitati neobisnuite prin care corpul tau se poate vindeca! Acestea fapte sunt mai mult decât ficțiune…
# 1 Ficatul – Organul “Regenerabil”!

In cazul in care ai un mod de viata sănătos si iti este scos până la 2/3 din ficat, vei fi în continuare functional. Dar, ceea ce e chiar mai interesant este faptul că acest organ va crește din nou, la dimensiunea sa normala in termen de doar câteva luni!

De asemenea, ficatul poate compensa, de asemenea, eliminarea vezicii biliare! In timp ce vezica biliara controleaza producția de bilă, în termen de câteva luni de la pierdea ei, ficatul va prelua rolul vezicii. Destul de bine, nu?

# 2 Celulele stomacului: traiesc intens, mor repede

Știați că stomacul conține suficient acid clorhidric pentru a dizolva o lamă de ras? (Vă rugăm să nu testa acest lucru acasă!)

Doar imaginati-va ce trebuie să suporte celulele mucoasei stomacului; un mediu foarte acid, abraziune fizica ca stomacul “sa mestece” produsele alimentare, urmata de transportul glucozei in sange. (Spre deosebire de majoritatea celorlalte elemente nutritive care sunt absorbite în intestinul subțire, stomacul absoarbe glucoza în decurs de 15 minute de la ingerare).

Prin urmare, mucoasa stomacului – și întregul tract gastrointestinal – este reînnoită pentru cei mai mulți oameni la fiecare patru zile.

# 3 Infometarea selectivă

Fenomenul fiziologic de foame este demn de un articol în sine. Este o dovada a puterilor corpului nostru de auto-conservare.

În timpul foamei, atunci când organismul și-a epuizat resursele de glucoza si grasime, corpul nostru va începe să atace în mod preferențial organele neesențiale. Ca sa o spunem altfel, corpul nostru este atât de inteligent încât la inceput va ataca organele de care avem nevoie cel mai puțin, înainte sa atace organele vitale pentru a produce energie.

Care este primul? Sistemul nostru digestiv! Oricum nu-l folosim, așa că, în general, organismul va ataca țesuturile digestive în primul rând, pentru o sursă internă de energie. Pe de alta parte, inima și creierul sunt ultimele care urmează să fie vizate. Acesta nu este tocmai un exemplu de vindecare, insa este un exemplu fascinant al modului in care este susținuta viața in corpul nostru.

# 4 Neuroplasticitatea: poți supraviețui cu o jumătate de creier?

Pe scurt, da.

Neuroplaticitatea este un domeniu fascinant al științei, in plina dezvoltare, care explorează capacitatea creierului de a se restructura și de a forma noi conexiuni neuronale.

Într-un caz incredibil, o tânără fată cu sindromul Rasmussen a suferit emisferectomie – îndepărtarea unei jumătăți din creier – la doar 3 ani. Având în vedere abilitățile neuroplastice ale unui creier tanar si terapia extinsa, creierul rămas a luat aproape toate funcțiile jumătatii lipsa.

Sunt lucruri fascinante si abia am atins vârful iceberg-ului de cercetare neuroplastica!

Continuarea AICI!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page