Sport

FC Botoșani a învins-o pe Poli Iași

FC Botoșani a învins-o pe Poli Iași

FC Botoșani a învins-o pe Poli Iași, scor 2-1, în runda #24 din Superliga. Acest rezultat o trimite pe Dinamo pe ultimul loc în Liga 1

Oaspeții au fost primii care au pus în pericol poarta adversă. În minutul 9, Hamza Saghiri a trimis un șut cu efect din partea stângă, de la aproximativ 16 metri, dar mingea a trecut la câțiva centimetri de bară.

Botoșănenii au răspuns la mijlocul primei reprize, când Alexandru Tigănașu a centrat în fața porții, iar Lorand Fulop a reluat cu călcâiul spre poartă, dar pe direcția portarului Ionuț Ailenei.

Poli Iași a deschis scorul prin același Hamza Saghiri (’28). Neamțul a luat o acțiune pe cont propriu și a marcat cu un șut puternic la colțul lung.

Botoșani a restabilit egalitatea prin Enzo Lopez (’52), care s-a aflat la meciul de debut în Superliga. David Gabriel a centrat, iar argentinianul a reluat elegant, cu exteriorul, și a marcat pentru 1-1. Golul fusese inițial anulat pentru ofsaid, dar la VAR s-a constatat că Samayoa l-a ținut pe Lopez în poziție regulamentară.

Oaspeții au fost periculoși în minutul 86, când Gheorghiță a pătruns printre apărătorii adverși, dar șutul acestuia a trecut puțin pe lângă poartă.

Gazdele au dat lovitura în minutul 90+1. Zoran Mitrov a centrat perfect în mijlocul careului, de unde Jaly Mouaddib a trimis mingea direct în plasa laterală.

Astfel, după această victorie, Botoșani urcă pe penultimul loc în Superliga, cu 18 puncte. De cealaltă parte, ieșenii ocupă locul 13, cu 26 de puncte.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page