Local

18 martie – Ziua Mondială a a Reciclării. Fii erou! Colectează separat deșeurile pentru a putea fi reciclate

Pe 18 martie, este celebrată Ziua Mondială a Reciclării, prilej de creștere a gradului de conștientizare a importanței adoptării unui comportament responabil față de mediu.
În anul 2023 în urma controlului tematic planificat dispus de către Garda Naționala de Mediu – Comisariatul General pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanța privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de salubrizare a localităților a reieșit faptul că:
-pe zona I Dorohoi, de pe raza celor 25 de UAT-uri s-au colectat 16164,34 tone deșeuri municipale, s-au transferat către stația de sortare din cadrul CMID Stăuceni 378,06 tone deșeuri reciclabile, s-au predat în vederea reciclării și/sau reutilizării 307,168 tone deșeuri, fiind deviate de la depozitare doar 2,34% deșeuri municipale din cantitatea colectată de operatorul de salubrizare zonal.
-pe zona II Săveni, de pe raza celor 14 de UAT-uri s-au colectat 5876,53 tone deșeuri municipale, s-au transferat către stația de sortare din cadrul CMID Stăuceni 28,31 tone deșeuri reciclabile, s-au predat în vederea reciclării și/sau reutilizării 17,558 tone deșeuri, fiind deviate de la depozitare doar 0,48% deșeuri municipale din cantitatea colectată de operatorul de salubrizare zonal.
-pe zona III Ștefănești, de pe raza celor 8 de UAT-uri s-au colectat 2802,72 tone deșeuri municipale, s-au transferat către stația de sortare din cadrul CMID Stăuceni 14,1 tone deșeuri reciclabile, s-au predat în vederea reciclării și/sau reutilizării 12,525 tone deșeuri, fiind deviate de la depozitare doar 0,50% deșeuri municipale din cantitatea colectată de operatorul de salubrizare zonal.
-pe zona IV Săveni, de pe raza celor 26 de UAT-uri s-au colectat 48838,32 tone deșeuri municipale, s-au transferat către stația de sortare din cadrul CMID Stăuceni 681,56 tone deșeuri reciclabile, s-au predat în vederea reciclării și/sau reutilizării 537,189 tone deșeuri, fiind deviate de la depozitare doar 1,40% deșeuri municipale din cantitatea colectată de operatorul de salubrizare zonal.
-pe zona V Flămânzi, de pe raza celor 5 de UAT-uri s-au colectat 3270,4 tone deșeuri municipale, s-au transferat către stația de sortare din cadrul CMID Stăuceni 25,08 tone deșeuri reciclabile, s-au predat în vederea reciclării și/sau reutilizării 20,488 tone deșeuri, fiind deviate de la depozitare doar 0,77% deșeuri municipale din cantitatea colectată de operatorul de salubrizare zonal.
„În acest an, tema Zilei Mondiale a Reciclării este #RecyclingHeroes. În acest sens îndemnăm fiecare cetățean și fiecare factor decident să conștientizeze importanța adoptării unui comportament responabil față de mediu și importanța reciclării în conservarea resurselor noastre primare și pentru a asigura viitorul planetei.
Fii erou! Colectează separat deșeurile pentru a putea fi reciclate”, este mesajul transmis de Garda de Mediu Botoșani

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page