AdministratieECONOMICLocal

17 milioane de euro alocați pentru dezvoltarea municipiului Botoșani

Toate proiectele depuse de Primăria Municipiului Botoșani pe Componenta C10 – Fondul Local din cadrul PNRR au fost aprobate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Prin urmare, o sumă totală de 84,2 milioane de lei va fi distribuită pentru dezvoltarea municipiului Botoșani.
Aprobate pentru finanțare sunt proiectele depuse la jumătatea lunii octombrie 2022, anume:

-Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, prin achiziția de autobuze ecologice, în valoare de 41,7 milioane de lei. Prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu.

-Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, în valoare de 7 milioane de lei. Prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.

-Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 23,8 milioane de lei. Prevede construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere.

-Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 11,7 milioane de lei. Prevede amenajarea a 11 kilometri de piste pentru biciclete.

„ În scurt timp, vom semna contractele de finanțare”, a precizat primarul Cosmin Andrei.
Edilul botoșănean a semnat în cursul săptămânii trecute 8 contracte de finanțare prin PNRR pentru proiecte depuse pe Componenta C5 – Valul Renovării, în valoare totală de 84,6 milioane de lei pentru renovarea energetică a unor clădiri publice.

Un alt proiect, în valoare de 4,5 milioane de lei, pentru care s-a semnat contractul de finanțare a fost depus pe Componenta C3 – Managementul Deşeurilor și face referire la „Înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar (CAV) în municipiul Botoșani, județul Botoșani”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page