Stiri

NATIONAL | Sute de clienţi vor scăpa de comisioanele abuzive şi vor avea rate la bancă cu o treime mai mici

Clienţii cu credite la bănci au câştigat nu doar o luptă, ci întreg războiul. Printr-o decizie istorică a Tribunalului Bucureşti, aproape 600 de români care au dat în judecată o bancă au câştigat procesul definitiv şi irevocabil. Toţi vor scăpa de comisioanele abuzive şi vor avea rate cu o treime mai mici. Fiecare va primi până la 10 mii de franci elveţieni, bani achitaţi până acum pentru comisionul de risc, perceput ilegal de bancă.
Bogdan, dator la bancă pentru încă 15 ani, e acum fericit. Are rata mai mică cu aproape 600 de lei pe lună şi încă 10 mii de franci elveţieni în buzunar – bani pe care i-a plătit în ultimii 6 ani, de când are credit ipotecar, doar pe comisionul de risc. După aproape 4 ani de procese şi sute de dosare plimbate prin instanţe, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, definitiv şi irevocabil, că acest comision a fost perceput abuziv în fiecare lună, ani la rând.Ca Bogdan sunt aproape 600 de clienţi care au, în total, peste 300 de credite şi care, acum 3 ani şi jumătate, au contestat în instanţă clauzele abuzive. Au câştigat procesul împotriva băncii şi toţi vor primi, în medie, între 6 mii şi 10 mii de franci elveţieni. Iar ratele vor fi mai mici cu cel puţin o treime de acum.

Volskbank pune în aplicare toate sentinţele judecătoreşti. În acest caz clinetii au primit banii, întrucât există o sentinţă cu execuare la judecătorie”, a precizat Alexandra Frunză, purtător de cuvânt Volskbank.

Avocaţii spun că acest proces câştigat va servi ca model pentru toţi clienţii care vor da băncile în judecată ca să scape de clauzele abuzive din contractele de credit, dar şi pentru instanţe care, până acum, au dat, de multe ori, soluţii diferite pe aceleaşi speţe.

Clienţii care au luat credite de la Volskbak au, în acest moment, cele mai mici dobânzi de pe piaţă, aproximativ 4% pe an. Însă, fiind credite în franci, ratele lor aproape că s-au dublat din cauza creşterii puternice a monedei elveţiene din ultimii ani.

Sursa: stiri.tvr.ro

Clienţii cu credite la bănci au câştigat nu doar o luptă, ci întreg războiul. Printr-o decizie istorică a Tribunalului Bucureşti, aproape 600 de români care au dat în judecată o bancă au câştigat procesul definitiv şi irevocabil. Toţi vor scăpa de comisioanele abuzive şi vor avea rate cu o treime mai mici. Fiecare va primi până la 10 mii de franci elveţieni, bani achitaţi până acum pentru comisionul de risc, perceput ilegal de bancă. – See more at: http://stiri.tvr.ro/sute-de-clienti-vor-scapa-de-comisioanele-abuzive-si-vor-avea-rate-la-banca-cu-o-treime-mai-mici_39823.html#sthash.Ege8rc38.dpuf

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page