Diverse

DIVERSE | TULBURATOR! Adevarul din spatele povestii care a emotionat pana la lacrimi miliarde de oameni

Dramatica poveste de dragoste din filmul Titanic, regizat de James Cameron, prezinta iubirea imposibila dintre o tanara bogata si un baiat sarac.

Dragostea lor sfarseste tragic in urma naufragiului, dar aceasta relatie ar putea sa fi avut ca sursa de inspiratie pentru scenarist o aventura amoroasa reala de pe vaporul condamnat.

Emilio Portaluppi era de profesie pietrar si a platit 12 lire sterline pentru un bilet pe Titanic, la clasa a II-a. El avea o aventura secreta cu frumoasa Madeleine Talmage Astor, sotia miliardarului John Jacob Astor, unii dintre cei mai bogati pasageri de la clasa I. Ei au platit pentru un bilet peste 240 de lire.

Dupa cum arata un documentar difuzat pe History Channel, intre cei doi tineri exista o idila imposibil de acceptat, in special pentru perioada respectiva, scriu cei de la stirileprotv.ro.

Emilio era un cunoscut al familiei Astor, astfel incat a calatorit un timp chiar la clasa I, fiind invitat al acestei familii. Detaliul apare si in filmul lui Cameron, unde Jack Dawson ajunge sa ia cina cu familiile bogate, in noaptea naufragiului.

Emilio era un pietrar foarte talentat si apreciat si initial cumparase bilet pe un alt transatlantic, Oceanic II, dar a ajuns pe Titanic fiind invitat de familia Astor. Miliardarul dorea ca tanarul sa-i faca o statuie deosebita in curtea vilei sale din Newport.

Din nou, poate fi facuta o cumparatie cu povestea pictorului Jack Dawson, care si-a castigat biletul pe vapor la un joc de noroc.

Spre deosebire de personajul din film, Emilio a supravietuit tragicului naufragiu. Nu a vorbit niciodata despre acest incident, dar, potrivit unor marturii consemnate la scurt timp dupa dezastru, el a ajuns intr-o barca de salvare deghizat in femeie si a fost salvat de vaporul Carpathia.

Margaret Astor a supravietuit si ea, dar John Jacob a murit in naufragiu. Vaduva s-a recasatorit in timpul Primului Razboi Mondial, pierzand astfel averea lasata mostenire de primul ei sot.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page