DiverseInternational

INTERNATIONAL | Satul în care cel mai sărac om are 250.000 de dolari, iar locuitorii merg cu elicopterul

Probabil centrul unei noi revoluţii în domeniul tehnologiei şi turismului şi cu siguranţă locul unde sau adunat cei mai mulți bogaţi oameni ai Chinei pe metrul pătrat.

Huaxi, satul cu doar 2000 de locuitori, a făcut înconjurul lumii datorită specificului său. Localitatea a fost desemnată pe bună dreptate “cel mai bogat sat din China”, întrucât găzduiește cei mai mulți milionari din toată țara. Fiecare dintre cei 2.000 de rezidenți au cel puțin 250.000 de dolari în bancă, iar elicopterele sunt folosite pe larg pe post de taxiuri.

În 2011 în sat s-a inaugurat un zgârie-nori de 328 de metri, cu 18 metri mai înalt decât cunoscutul “The Shard” din centrul Londrei,care a costat nu mai puțin de 472 de milioane de dolari. Pe lângă acesta, satul mai are o statuie din aur masiv(un taur care cântărește o tonă) de 50 de milioane de dolari, dar şi construcţii replice ale Statuiei Libertăţii din Statele Unite şi a Turnului Eiffel din Paris. În plus, hotelul din sat are 826 de camera și 3.000 de angajați.

Satul a fost fondat de un fost membru al Partidului Comunist. Afaceristul Wu Renbao a investit în mai multe companii pe care le-a dezvoltat în zonă: transport, oţel, tutun, textile, agricultură, turism, etc. Din cei 2.000 de locuitori, 1.600 fac parte dintre cei care au contribuit la fondarea companiei Jiangsu Huaxi Group. Toţi sunt acţionari la această companie, care în 2011 a avut o cifră de afaceri de 7 miliarde de dolari.

În Huaxi se lucrează 7 zile din 7. Nu există zi liberă iar banii sunt reinvestiţi în dezvoltarea companiei. Din cei mai săraci locuitori ai Chinei, sătenii de aici au devenit cei mai bogaţi, fiind cunoscuţi acum în lumea întreagă.

Huaxi este localitatea unde fiecare sătean are dreptul la o casă, o maşină, servicii medicale gratuite și educaţie gratuită. În timp, satul și-a obținut pe merit titlul de simbol al bogăției în China.

Sursa: yupi.md

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page