Diverse

DIVERSE | (P) Ghid botoșănean: Cum îmi hrănesc pisica pentru a rămâne mereu sănătoasă și veselă. Află recomandările mele!

Dragostea mea neconditionata fata de animale m-a determinat sa adopt o pisicuta imediat ce am reusit sa ma mut din caminul parintesc. De mica imi placeau felinele si, in sfarsit, visul mi s-a implinit. Nu te gandi ca este vorba despre o pisica de rasa. Nicidecum. Am gasit-o la un tomberon in cartierul meu vechi si m-au impresionat ochisorii verzi, clari, ca doi nasturei. Nici nu s-a zbatut cand am ridicat-o si a stat la pieptul meu cuminte pana acasa. In prima zi a fost mai reticenta, dar apoi a devenit stapana casei.

Initial nu stiam cu ce se hraneste o pisica, dar nici nu am cercetat problema pe indelete sa stiu care este alimentatia ideala. O greseala din partea mea! I-am dat initial lapte, cu toate ca nu mai era necesar, apoi ou maruntit, resturi din mancarea mea si uneori pliculete de hrana pentru pisici pe care le achizitionam de la supermarketul din colt. A mancat la inceput cu pofta, apoi a refuzat treptat orice ii dadeam. Devenise apatica si nici nu mai torcea ca inainte. De altfel, mi-am dat seama ca nu era ceva in ordine din momentul in care nu a mai mieunat. Pisicile miauna cand comunica stapanilor ceva, dar a mea refuza sa-mi vorbeasca.

Evident ca primul drum a fost direct la medicul veterinar, caruia i-am explicat cum sta problema si ca se intampla ceva grav cu pisica mea draga. Dupa cercetari amanuntite, chiar si analize medicale, mi-a spus pe un ton serios ca nu o hranesc cum trebuie si ca mancarea umana nu este potrivita pentru feline, asa ca sa incetez sa i-o mai ofer. Mai aveam putin si ma inchinam! Am locuit si la tara, iar bunica nu hranea pisica cu mancare speciala, de la pliculet!

Se pare insa ca pisicile crescute in casa nu reusesc sa adune proteine, vitamine si minerale intr-o cantitate perfecta pentru organismul lor, asa ca incep sa aiba carente, iar acest lucru duce la deteriorarea starii lor de sanatate. In acest articol poti afla cateva lucruri despre alimentatia ideala pentru pisici daca nici tu nu stii mare lucru despre acest subiect.

Dupa explicatiile medicului veterinar am inteles ca nu este cazul sa continui greselile mele. Pisica mea a inceput sa manance o hrana sanatoasa, completa. Printre preferate ei se numara urmatoarele produse:

 

  1. Hrana umeda pentru pisici, Mr. Beef cu rata si ficat. Aceasta conserva o portionez pe durata intregii zile. Niciodata nu o rastorn pe toata in bol pentru ca dupa ce mananca putin se satura si refuza restul;
  2. Hrana uscata pentru pisici Royal Canin. Ii pun cateva boabe uscate, cate stiu eu ca ar manca, si intotdeauna insotite de un bol de apa proaspata;
  3. Snack pentru pisici Dreamies Mix somon cu branza. Le mananca incantata si savureaza fiecare bucatica, dar nu ii dau foarte mult pentru ca nu vreau sa se ingrase. Cand ne jucam impreuna, primeste o mica recompensa pentru ca duce la bun sfarsit diverse lucruri pe care i le cer.

 

In concluzie, hrana adecvata pentru feline este vitala pentru mentinerea sanatatii. Compozitia trebuie sa cuprinda toate acele ingrediente necesare organismului animalului de companie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page