Diverse

DIVERSE | Dulciurile dăunează grav memoriei

Renunţă la dulciuri şi la carnea grasă în favoarea alimentelor cu antioxidanţi şi vitamina B, pentru o bună ţinere de minte.

Persoanele care vor să-şi protejeze neuronii şi să întârzie efectele îmbătrânirii asupra memoriei ar trebui să consume cât mai puţine alimente bogate în calorii şi carbohidraţi, precum carnea grasă, brânzeturile, ouăle, dulciurile, alcoolul, băuturile dulci şi să crească aportul de legume verzi, peşte şi fructe. Recomandarea vine ca urmare a unui studiu german care a arătat că reducerea aportului caloric cu 30% în cazul persoanelor cu media de vârstă de 60 de ani a dus la îmbunătăţirea memoriei. Cu cât începi mai din timp să faci modificări în regimul alimentar, cu atât scazi riscul de a face Alzheimer sau alte boli care afectează memoria la o vârstă înaintată.

Creşte aportul de antioxidanţi

Numeroase cercetări au arătat rolul benefic al antioxidanţilor din plante asupra sănătăţii. Aceştia protejează împotriva radicalilor liberi, molecule care accelerează procesul de îmbătrânire. Un studiu american efectuat pe câini a arătat că animalele care au urmat câţiva ani o dietă bogată în antioxidanţi au reuşit să înveţe trucuri noi şi să ducă la îndeplinirea unor sarcini mai repede şi mai bine decât cele cu diete normale. Antioxidanţii îmbunătăţesc comunicarea dintre neuroni, protejând creierul împotriva bolii Alzheimer. Prin urmare, consumă cât mai multe fructe de culoare violet, bogate în antioxidanţi, cum ar fi murele, coacăzele, măceşele, cireşele, strugurii, dar şi legume precum broccoli, varză, sfeclă, conopidă.

Vitaminele B regenerează neuronii

Alte studii au demonstrat că şi complexul de vitamine B, cum ar fi niacina şi acidul folic, sunt foarte importante pentru buna funcţionare a creierului. Se pare că ele ajută la dezvoltarea de noi celule ale creierului. Aceste vitamine se găsesc în carne, peşte, roşii, lactate, cereale pe bază de grâu, legume cu frunze verzi (spanac, salată verde).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page