Diverse

DIVERSE | Cum să previi apariția punctelor negre

Apariția punctelor negre pe ten poate fi prevenită dacă respecți câteva reguli simple în fiecare zi.

Așa cum probabil ai observat deja, punctele negre apar mai ales în zona bărbiei, a nasului și pe frunte, din cauza acumulării de sebum ce blochează porii pielii.

1. Păstrează-ți zilnic pielea curată. Spală-ți tenul cu apă călduță în mod regulat pentru a îndepărta murdăria în exces și uleiurile. În acest fel, porii tăi nu se vor mai înfunda. Gelurile pentru ten cu pH neutru să cele care conțîn acid salicilic sunt perfecte pentru pielea ta.

2. Demachiaza-te întotdeauna înainte de a merge la somn. Dacă adormi machiată, porii tăi se vor înfunda. Alege un demachiant ușor pentru ten.

3. Fă-ți întotdeauna dus după sport. Transpirația duce la înmulțirea bacteriilor pe piele.

4. Îndepărtează excesul de ulei de pe ten. Dacă ai o piele grasă, folosește un produs local care să absoarbă excesul de ulei, precum șervețelele speciale pe care le găsești în farmacii.

5. Remediu cu coajă de lămâie pentru puncte negre. În fiecare seară, înainte de culcare, aplică pe pielea curată coajă de lămâie răzuită. Lămâia este astringentă și poate ajuta în timp la micșorarea porilor. În plus, conține alfa-hidroxil, un acid care ajuta la exfolierea blanda a pielii si curatarea in profunzime a porilor, prevenind aparitia cosurilor si a punctelor negre.

6. Pentru a scapa de punctele negre hidratează-ți corpul. Unul dintre cele mai simple și economice moduri de a-ți curăța pielea din interior și de a preveni astfel apariția punctelor negre este să bei apă pe tot parcursul zilei. O bună hidratare a organismului înseamnă să consumi cel puțin un litru și jumătate de apă zilnic, adică minimum 6-8 pahare de apă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page