Local

LOCAL | APM Botoșani susține Ziua de Curățenie Națională

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani participă, și în acest an, la campania națională de strângere a deșeurilor desfășurată în ziua de 15 septembrie 2018 sub deviza LET S DO IT, ROMANIA!.

Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul reunește 150 de țări din întreaga lume și este organizat de către Asociația “Viitorul în Zori”, în colaborare cu Ministerul Mediului și alte instituții și ONG –uri partenere.

La nivel judeţean, 2018 este al şaptelea an în care, cu ajutorul voluntarilor, se vor ecologiza concomitent mai multe zone naturale din judeţ.

“În acest an, pe plan internațional a fost tras un semnal de alarmă referitor la cantitățile tot mai mari de plastic care ajung în natură în fiecare an. Ziua de 15 septembrie este momentul în care putem curăța măcar o parte din deșeurile de plastic care poluează mediul înconjurător. Apreciem în mod deosebit efortul depus, până în prezent, de toate  autoritățile administrației publice locale, instituții, unități de învățământ, organizatori. ” a declarat directorul executiv al APM Botoşani,   dl. Eugen Mateciuc.

Conform datelor oficiale, din 2010 şi până în prezent, “Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 50.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică, fiind curăţate 18.000 de tone de deşeuri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page