Diverse

DIVERSE | Cum îngrijești părul uscat

Șampoanele prea dure, lipsa de hidratare sau stresul sunt doar câțiva dintre factorii care duc la uscarea părului. Din fericire, nu e foarte dificil să intervii pentru a-i reda vitalitatea, deoarece există multe remedii chiar la tine în bucătărie.

Maioneza

Dacă ești obișnuită să o folosești doar pentru cartofi prăjiți și salate, să știi că maioneza e foarte bună și pentru revitalizarea podoabei capilare. Bogată în proteine, maioneza întărește firul de păr și îl lasă strălucind de sănătate. După ce te speli cu șampon, întinde-ți maioneză pe toată lungimea părului și las-o să acționeze 15 minute. Clătește bine părul și folosește apoi un balsam.

Uleiul de măsline

Încălzește ușor câteva linguri de ulei de măsline și masează-ți cu el scalpul și părul pe toată lungimea. Pune-ți o cască de duș și un prosop pe deasupra și stai așa cel puțin 45 de minute. Apoi spală-te cu șampon și folosește un balsam.

Oțetul de mere

Poate știai despre folosirea oțetului de mere la clătirea finală părului. Dacă părul tău este uscat, poți utiliza oțetul într-o mască aplicată înainte de spălare. Amestecă o lingură de oțet de mere cu o lingură de ulei de măsline și cu trei albușuri, întinde amestecul pe păr și acoperă-ți capul cu o cască de duș pentru o jumătate de oră. Spală-te bine apoi cu șamponul tău obișnuit.

Ceai de mușețel sau ceai negru

Plantele ajută părul să scape de uscăciune și să capete o strălucire sănătoasă. După ce te speli cu șampon și te clătești bine, toarnă-ți pe cap o cană cu ceai călduț de mușețel, dacă ai părul deschis la culoare sau o cană cu ceai negru, dacă părul tău e șaten închis sau brunet.

Alte recomandări:

Ia vitamine!

Un deficit de vitamina A sau vitamina C în corp afectează și structura părului tău. Consumă ouă, mărește aportul de roșii, kiwi, citrice și legume cu frunze verzi.

Nu-ți spăla părul în fiecare zi!

Șampoanele îndepărtează nu doar praful și transpirația din păr, ci și sebumul, acel ulei natural care îți face părul să arate sănătos, atunci când nu este produs în exces. Dacă părul tău e oricum uscat, e bine să nu fie spălat zilnic și, în rest, să folosești  un șampon destinat părului uscat sau un șampon pentru copii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page