Diverse

DIVERSE | (P) La ce trebuie să fii atentă când cumperi saltele de pat

În prezent, numeroase studii atestă faptul că viață noastră este influențată de calitatea somnului. De aceea, atunci când cumperi un pat pentru dormitorul tău, este foarte important să acorzi o atenție deosebită și saltelei pe care te întinzi. Deși vei găsi o mulțime de modele la secțiunea de saltele de pat, nu toate îți vor oferi confortul și siguranța de care ai nevoie pentru o odihnă completă. Iată câteva sfaturi pe care să le aplici cu succes când mergi la cumpărături!

 

Alege calitatea

Cu toții avem nevoi diferite, mai ales când vine vorba de saltele de pat care să ne ofere relaxarea supremă. Însă multe persoane se plâng de dureri de spate și probleme ale coloanei vertebrale tocmai pentru că preferă modele ieftine, din materiale tratate chimic, care pot înrăutăți afecțiunile cervicale și lombare. Alege saltele de pat din materiale naturale și pe cele mai ferme, care să îți susțină coloana într-o poziție cât mai dreaptă. Cele mai indicate sunt saltelele ortopedice sau superortopedice. Astfel, poziția corpului din timpul somnului va fi una relaxată și confortabilă, iar senzația de disconfort de la nivelul umerilor va fi diminuată considerabil. Dacă ești sensibilă la mișcări, alege un model cu arcuri individuale, astfel încât să nu resimți mișcările partenerului în timpul somnului.

 

Fii atentă la dimensiuni

Așa cum era de așteptat, atunci când cumperi saltele de pat, ai în vedere dimensiunile somierei și cadrului patului tău. Poți alege dintre modelele pentru o singură persoană, pentru pat dublu sau pentru pat realizat la comandă. Cele mai utilizate dimensiuni de saltele de pat sunt 140×200 cm și 160×200 cm. Există și dimensiuni mai mari, însă acestea sunt mai puțin utilizate. Mai degrabă, ele se potrivesc persoanelor corpolente sau celor care își doresc mai multă libertate de mișcare în timpul somnului.

Orientează-te în funcție de preț 

Când spui saltele de pat de cea mai bună calitate, te gândești deja la prețurile enorme pe care aceste accesorii de pat le pot avea. Totuși, nu uita că petreci aproape o treime din viață dormind, prin urmare, merită să investești în obiecte de calitate, mai ales că odihna a ajuns să fie, în zilele noastre, de-a dreptul neprețuită. Și pentru că nu e nevoie să cheltui o avere pe saltele de pat, optează pentru modele moderne, care îți oferă toate facilitățile într-un singur articol.

Spre exemplu, pe agregatorul de mobilă și decorațiuni https://favi.ro/ găsești o mulțime de modele de saltele de pat potrivite nevoilor tale, la prețuri accesibile. Una dintre ele este și salteaua din spumă cu memorie, cu o grosime suplimentară de 17 cm, care cu siguranță îți va schimba experiența somnului într-una memorabilă. Salteaua dispune de spumă cu memorie pe o parte, ceea ce înseamnă că vei putea alege pe ce parte să te odihnești. Aceasta distribuie automat greutatea corporală și reduce stresul din anumite puncte ale corpului. Este foarte recomandată pentru alinarea durerilor de articulații, dureri de spate sau de gât și insomnie.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page