Diverse

DIVERSE | Mișcarea în apă crește mobilitatea articulară

Hidrokinetoterapia presupune practicarea exercițiilor fizice în apă. Poți folosi apa simplă, termală, sulfuroasă, sărătă sau chiar apa de mare. Gimnastica făcută în apă arde un număr mai mare de calorii, fapt care te ajută să ții mai ușor greutatea sub control.

Gimnastica acvatică relaxează musculatura

Datorită faptului că permite efectuarea diferitelor tipuri de mișcări în apă caldă, hidrokinetoterapia este utilizată și pentru creșterea mobilității articulare. Această formă de mișcare relaxează musculatura și ajută la diminuarea durerilor.

Ajută la creșterea rezistenței musculare

Se poate realiza atât în bazinele individuale, cât și în cele colective sau în piscine. Pentru a obține un efect calmant și relaxant, apa din bazine trebuie să fie în jurul valorii de 35-36°C.

Durata unei ședințe variază de la 10-15 minute la maximum o oră, iar pentru efecte vizibile se recomandă o frecvență de 2-3 ori pe săptămână, efectuate în decursul a cel puțin 3 luni succesive.

Indicațiile hidrokinetoterapiei

Cele mai bune rezultate s-au observat în cazul suferințelor discale, discovertebrale, precum discopatia vertebrală cervicală, dorsală sau lombară, cifoză, cât și scolioză.

De asemenea, este recomandată în afecțiunile cardio-respiratorii, în vederea reantrenării fizice la efort, în sarcină și în recuperarea după naștere.

Este contraindicată celor cu afecțiuni cardiace sau leziuni ale pielii

În cazul în care te știi cu probleme cadiace, ar fi mai bine să alegi plimbările în aer liber. După ce s-au vindecat leziunile de pe piele, poți să apelezi cu încredere la mișcarea în apă și să te bucuri de efectele ei benefice.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page