ImportantLocal

LOCAL | Noi investiții anunțate în municipiul Dorohoi

Primăria municipiului Dorohoi va dezvolta două proiecte majore care presupun investiţii de peste 25 de milioane de euro.

Cea mai mare sumă, 20 de milioane de euro, va fi dirijată către principalul proiect, acela de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Dorohoi, prin modernizarea a două tronsoane de drum.

Centura Est, cu o lungime de 7 km, va avea punct de plecare localitatea Dealu Mare, va tranzita teritoriul comunei Broscăuți, după care se va reintra pe DN 29 A în zona limitrofă Stației de betoane MIRA COM.

Centura Vest, cu o lungime de 3 km, va pleca din DN 29 B – zona satului Saucenița și va ieși în DN 29 A în zona localității Horlăceni.

“La centura ocolitoare, studiul de fezabilitate este făcut. Este în procedură de obţinere a autorizaţiei de construcţii. Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi nu bugetează bani pe planul urbanistic zonal. Am dat noi o hotărâre de Consiliu Local prin care să suportăm noi costurile acestui plan urbanistic zonal pentru centură deoarece este o condiţionalitate a proiectului şi este un obiectiv de mare interes pentru Dorohoi”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Alte 4 milioane de euro vor fi investiți pentru modernizarea ambulatoriul spitalului. Autoritățile așteaptă deschiderea liniilor de finanțare pentru a depune proiectul.

 

 

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page