ImportantLocal

LOCAL | 48 de dorohoieni au primit, astăzi, locuinţe ANL! FOTO!

Primăria municipiului Dorohoi a dat astăzi, în folosinţă, cele 48 de locuințe ANL , recent construite pe strada 1 Decembrie.

Proiectul a beneficiat de finanţare diin partea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe iar Primăria municipiului Dorohoi a pus la dispoziţie terenul şi a asigurat utilităţile necesare. Blocurile cu parter și trei etaje, au fost ridicate într-un timp record, de numai 8 luni, pe o suprafaţă de 2.875 de metri pătraţi, valoarea totală a investiției fiind de 6,5 milioane de lei.

Chiriașii au primit repartiţiile şi cheile caselor pe care le-au vizitat imediat după ce au semnat primele documente.

“Suntem foarte bucuroşi că avem acest privilegiu, de a primi o casă! Până acum am stat la părinţi şi ne doream foarte mult un loc al nostru. E greu cu copil mic. Am aşteptat doi ani şi suntem suprinşi că sunt foarte bine finisate.”

“Am stat la părinţi, pentru că la persoane particulare chiriile sunt mari şi nu ne permitem. Iar credit la bancă nici atât! Aici, chiar dacă se vor mări chiriile, nu costă sute de euro! E un mare sprijin pentru tineri!”

Noii chiriaşi urmează, ca în termen de 10 zile să semneze contractele individuale, urmnd ca, în funcţie de posibilităţile fiecăruia, să încheie contracte directe cu furnizorii de utilităţi.

În prezent, în cartierul ANL de la Dorohoi sunt peste 130 de locuințe destinate tinerilor.

Este una dintre cele mai importante investiţii din municipiul Dorohoi şi este o formă prin care comunitatea locală încearcă să stabileascăă tinerii âîn municipiul Dorohoi, să muncească şi să facă lucruri bune pentru acest oraş. De aceea locuinţele ANL sunt o prioritate pentru mine.

Acum 8 ani aveam aproape 800 de cereri, acum aproape toate sunt satisfăcute. Ba, mai mult, avem în plan construirea altor 48 de apartamente, aşa că îndemntinerii să vină să depună solicitări” a spus primarul Dorin Alexandrescu.

În ultimii ani Primăria a construit cele mai multe case şi apartamente.

Alexandrescu este primar din 2008, iar până în 2016 acesta a reuşit să dubleze fondul locativ al Primăriei Dorohoi. 273 de familii au primit o locuinţă, apartamente ANL, locuinţe sociale, sau chiar case. S-au construit 72 de case în Dumbrava Roşie, 24 de case în Drochia, prevăzute cu toate utilităţile necesare.

În ce priveşte nivelul chiriilor,  primarul a declarat că acestea “au fost mărite nepermis de mult în ultimii ani, drept pentru care a făcut demersuri la ANL, prin intermediul parlamentarilor, de a revizui aceste sume, pentru ca acestea să fie suportabile pentru tineri”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page