ImportantLocal

LOCAL | Campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân

Autorităţile mai fac o încercare de adiminua numărul câinilor cu stăpân, dar de rasă comună, din municipiul Botoşani.

La propunerea unor ONG-uri si a unor Asociatii de protectie a animalelor din Germania, Primăria prin Directia de Servicii Publice Sport si Agrement au început o campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân.

Aceasta se va desfăşura în perioada 15-21 mai şi are disponibile, lunar, 50 de locuri.

În urma initiativei Asociatiilor de protectie a animalelor care ne-au propus ca impreuna cu DSPSA si primarul municipiului Botosani sa derulam o campanie de informare a opiniei publice si de sustinere a acestor ONG-uri pentru sterilizarea cainilor care se afla in proprietatea cetatenilor municipiului. Fac un apel catre oameni sa inteleaga importanta acestui fenomen deoarece o catea are doua cicluri de reproducere anual si daca sunt minim 5 catei ajungem la 10 exemplare, iar cei mai multi dintre ei sunt lasati pe strazile orasului. Vom face o campanie de informare ca oamenii sa isi aduca cainii la cabinete pentru a fi sterilizati gratuit. a declarat Eugen Turcanu, director DSPSA.

O campanie similară s-a derulat în urmă cu câţiva ani, însă fără prea mare succes.

Conform datelor centralizate de Directia Sanitar Veterinară în gospodăriile din municipiul Botoşani sunt aproximativ 10.000 de câini.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page