Diverse

DIVERSE | Ce alimente să consumi pentru fiecare organ în parte

Te-ai întrebat vreodată de ce unele alimente seamănă cu anumite organe ale corpului? Sau de ce ele sunt recomandate pentru afecțiuni specifice și contraindicate pentru altele?

 

Cercetătorii au demonstrat că există legături între anumite alimente şi organele corpului. Studiile efectuate de ei au scos la iveală că acestea sunt cele mai bune tratamente în cazul îmbolnăvirii organelor cu care se aseamănă. Iată câteva exemple!

Morcovii și ochii

Dacă tai un morcov, vei observa că forma acestuia pe interior este similară cu forma ochiului – pupila, irisul și liniile radiale. Nu întâmplător, morcovii conțin toți nutrienții necesari pentru sănătatea ochilor: betacaroten, vitaminele A,C, B1, B2, B3, B6, B9, C, E și K, dar și minerale precum potasiu, magneziu, fier, calciu și fosfor.

Căpșunile și dinții

Așa cum probabil ai remarcat, interiorul unei căpșuni seamănă izbitor cu cel al unui dinte. Astfel, căpșunile au o acțiune de albire naturală a danturii și au grijă de sănătatea gingiilor.

Ghimbirul și stomacul

În medicina orientală, ghimbirul este folosit de secole pentru a trata afecțiunile stomacului.

Roșiile și inima

Roșiile sunt bogate în licopen, un pigment vegetal care protejează inima, previne apariția bolilor cardiace și echilibrează nivelul colesterolului.

Fasolea și rinichii

Asemănarea fizică dintre bobul de fasole și rinichi este mai mult decât evidentă. În plus, dacă te confrunți cu probleme renale, asigură-te că încluzi și fasolea în alimentația ta.

Citricele și sânii

Citricele (portocalele, lămâile, grapefrutul, lime-ul) stimulează drenajul limfatic natural al glandelor mamare și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase la sân.

Smochinele și organele sexuale

Consumul de smochine stimulează apetitul sexual și cresc fertilitatea în cazul ambelor sexe. În plus, fructul este bogat în vitamina B6, un nutrient responsabil pentru eliberarea serotoninei, cunoscut și sub numele de ,,hormonul fericirii”.

Nucile și creierul

Nucile reprezintă alimentul ideal pentru creier datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3, omega-6 și omega-9. Unele studii susțin, de altfel, că nucile previn apariția demenței sau a depresiei, dacă sunt consumate în mod regulat.

Avocado și uterul

Știai că avocado are nevoie de 9 luni pentru a ajunge la maturitate, întocmai unei sarcini? Fructul este bogat în acid folic, consumul său fiind recomandat mai ales în timpul sarcinii.

Țelina și oasele

Țelina conține cantități importante de siliciu și calciu, nutrienți necesari pentru fortifierea sistemului osos.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page