ImportantLocal

LOCAL | Şedinţă Festivă de Consiliu Local pentru Eminescu. FOTO!

Consilierii locali s-au reunit astăzi în şedinţă extraordinară pentru a adopta proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani laureatului Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, pentru anul 2016. La eveniment au participat toţi sciirotii nominalizaţi, membri ai juriului, peste 100 de scriitori şi poeţi din ţară şi din Republica Moldova, oameni de cultură, cşefi de instituţii, toţi consilierii locali, toţi parlamentarii PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Costică Macaleţi şi prefectul Dan Nechifor, marele absent fiind primarul Cătălin Flutur, aflat în concediu.

Poeţii nominalizaţi la Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, pentru anul 2017 sunt Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Nora Iuga, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreuşi Liviu Ioan Stoiciu.

Trebuie să lăsați și niște urme în cultură, ori acest festival, această reuniune a noastră în fiecare an este o urmă groasă în cultură pe care Botoșaniul o merită, Memorialul Eminescu o merită. Ați avut această șansă extraordinară ca nu departe de aici să se nască Eminescu…Ce n-ar da alții să se nască poeți sau artiști mai mititei! Sunteți într-o zonă din țară unde s-au născut cam o treime din marile personalități din toate domeniile. E un microclimat cultural. Asta vă creează obligația de a nu renunța la Zilele Eminescu chiar dacă vor veni și vremuri mai aspre” a declarat academicianul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

Ziua Culturii Naţionale a continuat cu depuneri de coronae şi rebe de flori la statuia poetului din faţa teatrului Mihai Eminescu şi cu un  Te Deum oficiat la Biserica Uspenia din Centrul Vechi, unde a fost botezat poetul nepereche.

Manifestările au continuat la Ipoteşti şi se vor încheia în această seară la Cinema Unirea cu Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page