ImportantLocal

LOCAL | Oameni fără adăpost, salvaţi de autorităţi – FOTO!

Pentru prima dată în istoria sa, Centrul de Noapte adăposteşte un număr record de oameni ai străzii. Pe lângă cele 43 de persoane cazate în Centrul de Noapte, alte 41 beneficiază de cazare şi o masă caldă la Adăpostul temporar de urgenţă deschis în această iarnă la Şcoala nr.3 din Botoșani.

Practic, ambele locaţii sunt aproape pline. Fiecare dintre beneficiari a trecut, întâi, pe la Unitatea de Primiri Urgenţe unde sunt evaluate din punct de vedere medical.

Poliţia locală identifică noi persoane care sunt în astfel de situaţii. Avem în vedere şi persoanele singure la domiciliu care nu se pot îngriji şi care nu au pe nimeni care să le ajute şi le ajutăm, în cazul în care au nevoie. Am avut în vedere, încă din toamnă, identificarea celor care au venit din alte judeţe şi i-am trimis în localităţile de domiciliu.” a spus Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale Botoşani.

Cele 84 de persoane fără adăpost care se află în grija municipalităţii botoşănene  primesc zilnic o masă caldă pregătită la Cantina de ajutor social şi cazare non-stop în perioada rece.

Nu am avut atât de mulţi ca anul ăsta niciodată! Practic, dacă mai vin, o noapte mai avem 6 locuri, pe urmă îi vom caza câte doi pe un pat. La Şcoala 3 nu ne mai putem extinde mai mult pentru că nu toate spaţiile sunt încălzite” a declarat Dorin Burlacu, şeful SPLAS.

Autorităţile au luat măsuri pentru sprijinirea tuturor persoanelor aflate în situaţii de risc în baza planului de intervenţie discutat şi pus în aplicare încă din toamnă.

Conform acestuia, 83 de persoane pot fi adăpostite în 10 locaţii de pe raza judeţului.

Cele mai multe locuri de cazare au fost create la centrul Social de Urgenţă Botoşani, din administrarea Consiliului Local. Spitalul judeţean are 10 locuri, spitalul Municipal Dorohoi 10 locuri, Direcţia de Asistenţă Socială Dorohoi 10 locuir iar Centeul de Îngrijire Dorohoi 1 loc. La Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Ştefăneşti pune la dispoziţie 2 locuri, cea din Suliţa 1 loc, Sanatoriul podriga 4 locuri, Centrul de Îngrijre şi Asistenţă de la Leorda 3 locuri iar cel de la Adăşeni 2 locuri.

adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (5) adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (8) adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (10) adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (11) adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (9) adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (15) adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (13) adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (12) adapost noapte iarna oamenii strazii boschetari burlacu splas (1)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page