ImportantLocal

LOCAL | Campusul de la Vorona a fost inaugurat! FOTO!

Duminică la Vorona a fost inaugurat cel mai modern campus şcolar din România ​ridicat î​n mediul rural. Început cu mult entuziasm în 2007, proiectul a fost blocat în 2009 din cauza lipsei de finanțare și părea condamnat definitiv la nerealizare spre marea dezamăgire a beneficiarilor din zona Voronei.

Speranța realizării proiectului a renăscut în 2014, când, în urma demersurilor guvernamentale pe Programul Operaţional Regional, s-a pus la dispoziție o linie de și a fost nevoie de un efort deosebit pentru refacerea întregii documentații la nivelul cerințelor Ghidului de finanțare. Investiţia depăşeşte 5, 5 milioane de euro.

“Era o investiţie extrem de necesară. Avantajul este că învăţăm într-un singur schimb. Până acumcopii treminau la ore destul de târzii şi era un pericol pentru ei. Am ratat startul din septembrie, dar sperăm ca pe parcurs spă fie populate atîât internatul, cât şi blocul de garsoniere, mai ales că solicitări există. Copii sunt entuziasmaţi!” a spus directorul Daniel Lupu.

În noul campus școlar vor fi cazați peste 800 de elevi  din comuna Vorona, cât și cei din localitățile învecinate.

Ridicat în prelungirea Liceului Tehnologic „Stefan cel Mare și Sfânt” complexul are zece săli de curs, două ateliere şcolare, club, săli şi terenuri de sport, cantină, internat, precum şi un bloc de 10 garsoniere pentru cadrele didactice.

“Este cea mai importantă investiţie şi pentru că este costisitoare, dar şi pentru că este pentru copii şi tineri, pentru modernizarea condiţiilor de pregătire, educare şi formare a copiilor din zonă. Ei vor beneficia de dotări moderne, de speţii suficiente, de condiţii deosebite pentru toate activităţile care nu ar fi fost posibile în vechiul local.”  a spus primarul Aurel Ştefan.

La inaugurare au fost prezenţi, pe lângă elevi şi cadre didactice, conducerea şcolii şi a Inspectoratului Şcolar,  reprezentanţi ai administraţiilor Publice locale şi Judeţene şi nu în ultimul rând parlamentarii PSD.

Campus Vortona- inaugurare (9) Campus Vortona- inaugurare (8) Campus Vortona- inaugurare (7) Campus Vortona- inaugurare (6) Campus Vortona- inaugurare (5) Campus Vortona- inaugurare (4) Campus Vortona- inaugurare (3) Campus Vortona- inaugurare (2) Campus Vortona- inaugurare (1) Campus Vortona- inaugurare Campus Vortona- inaugurare (31) Campus Vortona- inaugurare (30) Campus Vortona- inaugurare (29) Campus Vortona- inaugurare (28) Campus Vortona- inaugurare (27) Campus Vortona- inaugurare (26) Campus Vortona- inaugurare (25) Campus Vortona- inaugurare (24) Campus Vortona- inaugurare (23) Campus Vortona- inaugurare (22) Campus Vortona- inaugurare (21) Campus Vortona- inaugurare (20) Campus Vortona- inaugurare (19) Campus Vortona- inaugurare (18) Campus Vortona- inaugurare (17) Campus Vortona- inaugurare (16) Campus Vortona- inaugurare (15) Campus Vortona- inaugurare (14) Campus Vortona- inaugurare (13) Campus Vortona- inaugurare (12) Campus Vortona- inaugurare (11) Campus Vortona- inaugurare (10)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page