ImportantLocal

LOCAL | Localnicii din Corni vor să schimbe primarul şi strâng semnături pentru referendum. FOTO!

De patru zile în comuna Corni jandarmii şi Poliţia au întărit paza şi ordinea în jurul primăriei. Şi asta pentru că sute de localnici nemulţumiţi de activitatea primarului protestează zilnic împotriva primarului, pe care vor să îl înlocuiască.

Oamenii sunt supăraţi că în comuna lor nu s-au mai organizat manifestări specifice sfârşitului de an, dar şi de alte situaţii în care primarul nu s-a implicat aşa cum şi-ar fi dorit ei.

“Nu e vorba doar de brad! S-a umplut paharul! Vorbeste urat cu oamenii, nu a facut nimic, caminul nu e terminat, nu avem gaz, pa sau canalizare…caram apa cu carutele din Siret! L-am votat ca un primar corect, nu asa… daca esti primar gospodar, faci tu sarbatori incomuna ta, nu te duci in alta comuna sa vezi ce fac altii! A lasat comuna cand au venit mascatii si tot Corniul a iesit sa vada datinile, iar el  aa fost plecat la Vorona, sa vada datinile. Sunt filmari cu el la Vorona si el a spus ca s-a dus la Iasi. Brad nu a mai facut. Impozite mari, gunoiul, eu platesc 140 de lei pe an, iar ei incarca gunoiul cu carutele si il duc pe malul Siretului Nu il mai vrea lumea, sunt multe greseli ale acestui om!”

După ce timp de 3 zile s-au revoltat în faţa primăriei, astăzi au demarat o acţiune de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum.

S-au organizat după ce marţi au avut o întâlnire cu prefectul Dan Nechifor care le-a comunicat că organizarea unui referendum este posibilă.

Pentru a putea fi organizat acest referendum, e nevoie de 25% dintre semntăturile alegătorilor din fiecare localitate a comunei, numărul total de semnături necesare fiind de 1.383, potrivit Autorității Electorale Permanente.

“Am avut o întâlnire cu reprezentanții locuitorilor comunei Corni care și-au spus păsurile. Organizarea acelor obiceiuri de sfârșit de an a fost doar picătura care a umplut paharul. Problemele sunt mult mai multe și au fost enumerate, pornind de la angajații Primăriei, probleme pe partea de asistență socială. Le-am spus ca la orice problemă pe care o au să se adreseze în scris Instituției Prefectului. Le-am adus la cunoștință prevederile legale referitorare la organizarea referendumului care se face pe bază de cerere adresată Instituției Prefectului și care să cuprindă un tabel cu semnăturile a 25% dintre alegătorii din fiecare localitate. Au depus în cursul zilei de marți cerere la Primăria Corni pentru obținerea autorizației pentru manifestările necesare. Au înțeles ce au de făcut pentru a-și spune în mod civilizat punctul de vedere, urmând ca toate celelalte probleme, în afară de cea care ține de tradițiile de iarnă, să le comunice în scris la Instituția Prefectului. Referendumul este posibil, organizarea se face prin Hotărâre de Guvern, dacă sunt îndeplinite condițiile legale potrivit Legii 215”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Primarul Dorel Dorneanu se află internat într-un spital din Iaşi, după ce luni a fost luat cu Ambulanţa.

Corni- revolta (2) Corni- revolta Corni- revolta (15) Corni- revolta (14) Corni- revolta (13) Corni- revolta (12) Corni- revolta (11) Corni- revolta (10) Corni- revolta (9) Corni- revolta (8) Corni- revolta (7) Corni- revolta (6) Corni- revolta (5) Corni- revolta (4) prefect dan nechifor

Related Articles

One Comment

  1. Da ba anul asta a fost seceta si balsamacul cam putan, ati intrat in sevraj. ati vinit urgent la primar sa va trateze cu basamac.asta-i problema voastra ,nu a datinilor. cine va opreste sa va organizati si sa prezentati datinile voastre ba. dar de analfabeti ce sunteti,habar n-aveti ce-s ale datini si obiceiuri sunt la corni.la voi obiceiul e cu samahoanca de sfecla,sau coniac trei frunze care le-ati prezentat acum perfect asa cum sunteti,betivani salbatici din epoca de piatra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page