Diverse

DIVERSE | Remedii care tratează picioarele umflate

Hipertensiunea arterială, sarcina, statul în picioare mult timp și tulburările renale pot favoriza umflarea gleznelor și a picioarelor. Iată cum poți ameliora acest disconfort!

Decoct de pătrunjel

Este indicat celor care suferă de tulburări renale, curățând și purificând rinichii. Spală bine șase rădăcini de pătrunjel de mărime medie și pune-le la fiert, în trei sferturi de litru de apă clocotită. Lasă pe foc mic, 15-20 de minute. Filtrează amestecul și bea lichidul cât mai cald, pe stomacul gol, în una-două reprize.

Tinctură de castane

Pentru prepararea tincturii se foloseşte numai coaja brună a castanelor, care se îndepărtează cu grijă de pe miez, acesta fiind toxic. Taie mărunt 40 g coajă brună și las-o să se usuce. Pune-o într-un vas care se închide ermetic și las-o la macerat 30 de zile, în 200 ml alcool de 70 de grade. În toată această perioadă agită amestecul cât mai des, iar după ce-l filtrezi depozitează-l în sticle închise la culoare. Ia de două-trei ori pe zi câte 20-30 de picături din această tinctură, 15-20 de zile. Apelează la acest tratament numai cu acordul medicului de familie.

Vin medicinal din plante

Un alt remediu la care poți să apelezi în cazul în care ți se umflă picioarele este un amestec format din 50 g scoarţă de castan sălbatic, 20 g traista ciobanului şi 20 g de cireşe negre. Pune plantele într-un vas care se închide ermetic și lasă-le la macerat 5 zile în 200 ml alcool 70 de grade. Filtrează amestecul, adaugă  1 litru de vin alb şi dulce, iar după 8 zile bea câte 3 păhărele pe zi.

Cataplasme

Poți să aplici pe picioarele umflate o cataplasmă obținută din 200 g herba de lumânărică şi 100 g făină din seminţe de in puse în 500 ml apă. Fierbe amestecul 20 de minute și aplică cataplasma călduță.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page