Local

LOCAL | Copiii și tinerii cu și fără dizabilități din județul Botoșani, împreună pe aceeași scenă, în cadrul spectacolului ,,Cântec de Crăciun”

Ieri seară copii și tinerii cu și fără dizabilități și-au dat mâna și au evoluat împreună în cadrul spectacolului ,,Cântec de Crăciun” organizat de către Centrul de Zi  pentru copii cu nevoi speciale ,,Șansa Mea” – D.G.A.S.P.C. Botoșani în parteneriat cu Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian”, Corul Sfântul ,,Ioan Iacob Hozevitul” și Ansamblul ,,Comorile Luncii”. Invitate speciale au fost: Oana Tăbultoc, Iustina Irimia-Cenușă alături de grupul vocal ,,Dorulețul” și Mariana Ichim – Hodan
Pe scena Casei Tinereteului, copiii de la ,,Șansa Mea” au spus poezii, au dansat și au prezentat obiceiuri de iarnă. Momentul lor a fost răsplătit cu un puternic ropot de aplauze pe care le-au meritat din plin. Cele câteva minute în care copiii au evoluat în fața publicului sunt rezultatul unui efort imens, atât din partea lor cât și a celor ce i-au coordonat.
Colindele, cântecele și tradițiile de iarnă prezentate de către parteneri i-au ajutat pe cei din sală să pătrundă în atmosfera sărbătorilor ce se apropie.
Spectacolul a fost dedicat copiilor cu dizabilități și părinților acestora precum și comunității botoșănene. Acesta s-a vrut a fi unul al bucuriei, al unității și al diversității. Bucuria ne-a fost adusă în suflete de fiecare moment ce s-a prezentat, unitatea a fost creată de faptul că, indiferent de condiție, copiii și tinerii au evoluat pe aceeași scenă. Dizabilitatea înseamnă, printre altele și diversitate. Copiii cu dizabilități sunt o realitate a lumii în care trăim, o realitate pe care ar fi de dorit să o cunoaștem, să interacționăm cu ea spre a o înțelege pentru ca, în final să o acceptăm. Cunoașterea este un prim pas către acceptarea și integrarea copiilor cu dizabilități în familie și mai apoi în societate.
Evenimentul nu ar fi fost posibil fără susținerea sponsorilor: S.C. DIMI S.R.L., Carrefour Botoșani, S.C. Elsaco Electronic SRL Botoșani și nu ar fi avut sens fără prezența publicului din sală: conducerea D.G.A.S.P.C Botoșani, colegi din instituție, părinții copiilor-beneficiari, calaboratori și oameni de rând din comunitatea botoșăneană. Un rol important l-au avut și partenerii media. Adresăm tuturor sincere mulțumiri!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page