Local

LOCAL | 260 de jandarmi botoşăneni acţionează pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a procesului electoral

În perioada premergătoare desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au asigurat paza şi protecţia Biroului Electoral Judeţean, a tipografiei unde s-au tipărit buletinele de vot şi a locului de depozitare a materialelor electorale. De asemenea, jandarmii botoşăneni au însoţit transportul hârtiei necesare tipăririi buletinelor de vot şi a materialelor necesare votării.

Asigurarea protecţiei transportului buletinelor de vot este executată de către jandarmi, de la sediul tipografiei la locaţiile secţiilor de votare din municipiul Botoşani, în data de 10 decembrie a.c., începând cu orele 15.00, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei municipiului Botoşani.

87 de secţii de votare din judeţul Botoşani, dispuse în 52 de locaţii, vor avea asigurată paza cu efective de jandarmi din data de 10 decembrie, începând cu ora 15.00, până în dimineaţa zilei votării, la ora 07.00.

Duminică, până la ora 21.00, când se vor închide secţiile de votare, jandarmii care vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţie vor fi în măsură să intervină pentru  a preveni orice incidente ce ar putea tulbura ordinea publică.

În aceste două zile, 260 de jandarmi vor acţiona pentru respectarea legislaţiei electorale şi vor executa misiunile specifice pentru descurajarea faptelor antisociale.

În cazul săvârşirii unor fapte de încălcare a legii, recomandăm cetăţenilor să solicite în mod direct sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitivul de ordine publică în zona secţiilor de votare  sau să apeleze imediat numărul unic de urgenţă „112”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page