Diverse

DIVERSE | Așa scapi de durerile de oase!

Unii spun că durerile de oase nici nu există, pentru că, de fapt, resimt durerea la nivelul încheieturilor. Există remedii naturiste care pot să aline această suferință.

Barba-caprei

Datorită substanțelor pe care le conține, barba-caprei, numită și iarba viperei sau rădăcina șarpelui, este un bun antiinflamator, anticoagulant și diuretic. Este de ajutor pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Nu trebuie folosită în cantități mari, de copii sau de persoanele care știu că trebuie să evite anticoagulantele.

Cu barba-caprei se fac infuzii utile și-n durerile de oase. Se ia o linguriță rasă de flori uscate care se adaugă la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute și se bea de 4 ori pe zi, după mese. De asemenea, sunt utile băile sau compresele cu infuzie de barba-caprei. La fiecare litru de apă fiartă se adaugă 25 de grame de flori uscate și mărunțite.

Urzica

O plantă de ajutor în caz de dureri de încheieturi, urzica elimină lichidul depozitat în aceste zone inflamate, fiind un bun diuretic. În acest scop, se face un decoct de 10 minute din această plantă. Pentru 3 căni câte sunte necesare zilnic ai nevoie de 3 lingurițe de plantă.

Coada-calului

Această plantă stimulează refacerea țesutului osos, stimulează producerea de cartilaj la nivelul articulațiilor. În plus, ajută la vindecarea într-un timp mai scurt a francturilor, fisurilor și în tratamentul osteoporozei. Bea cel puțin o cană de infuzie de coada-cadului. Ai nevoie de o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită.

Uleiuri esențiale

Numai pentru uz extern, pentru masarea zonelor dureroase alege uleiurile esențiale. Pentru aceste dureri sunt de ajutor uleiul esențial de eucalipt, de rozmarin sau de mușețel. Dizolvă într-un litru de apă 20 de picături din oricare dintre acestea trei.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page