ImportantLocal

LOCAL | O stradă din municipiul Botoșani arată ca după bombardamente din nepăsarea autorităților. Nici pompierii sau ambulanța nu pot interveni din cauza drumului impracticabil – FOTO

Un cititor ne-a trimis și dorește să arate tuturor botoșănenilor cum se trăieste în anul 2016 pe o stradă din municipiul Botoșani.

Aceste cuvinte pot părea ireale în contextul anului 2016 într-o Românie ce se vrea Europeană și într-un oraș reședință de județ din nordul Moldovei, însă realitatea “bate” de multe ori chiar și filmele de ficțiune.

“Ei bine, în municipiul Botoșani, orașul lui Eminescu și Iorga, există acum, în decembrie 2016, străzi impracticabile, care arată ca după bombardamente.
Un exemplu este și strada Mușat Vodă (de la numărul 1 și până la 18) care de 3 (trei) luni de zile este pur și simplu distrusă și blocată de niște banale lucrări de canalizare și reînoire a conductelor de apă potabilă. Pe acestă stradă locuiesc în mare majoritate bătrâni, care au nevoie de anumite tratamente medicale, însă de pe 9 septembrie 2016 ambulanța și pompierii nu mai pot intra și nu au acces pe această stradă din municipiul Botoșani.
Interzicându-se de atâta timp accesul ambulanței, pompierilor, poliției se pune pur și simplu în pericol sănătatea, siguranța și chiar viața mai multor familii în vârstă de pe strada Mușat Vodă din Botoșani. Ba mai mult, acestor familii li s-a restricționat cu intenție aprovizionarea cu lemne de foc pentru iarnă datorită faptului că nici un vehicul (inclusiv o banală bicicletă) nu are acces în prezent pe această stradă deoarece este distrusă în întregime, fapt care le pune în pericol sănătatea și chiar viața în timpul acestei ierni.
Chiar dacă familiile de pe strada Mușat Vodă au adus în atenția autorităților locale în repetate rânduri problema lor, acestea probabil că sunt mult mai preocupate de campania electorală decât de sănătatea, siguranța și viața unor oameni pentru că până în prezent nu s-a luat nici o măsură, spre disperarea familiilor ce locuiesc de la numărul 1 și până la numărul 18 pe această stradă din orașul Botoșani.
De ce oare este necesar ca în anul 2016 să condamnăm niște oameni nevinovați să stea sechestrați în propriile gospodării fără a avea acces la elementarele condiții de trai ?
Cu ce sunt acești oameni vinovați de trebuie să îndure de 3 (trei) luni umilința autorităților ?
Oare este legal ca timp de 3 (trei) luni să se blocheze o stradă și unica posibilitate de acces pentru mai multe familii, dintre care marea majoritate în vârstă ?
Autoritățile locale mai doresc ca respectivele familii să-și exercite dreptul la vot la alegerile din 11 decembrie 2016 în condițiile în care pur și simplu le-au blocat în propriile gospodării ?
Cât de usor ar fi ca autoritățile locale botoșenene să aducă acum în pragul Sărbătorilor de Iarnă fericirea în casele acestor familii și să repună în circulație drumul prin nivelare și pietruire ?
Dacă ceea ce este scris mai sus nu v-a atras în vreun fel atenția, atunci poate că imaginile atașate (datate 28.11.2016) vă vor convinge că apelul acesta pentru ajutor este unul real și bazat pe realități inimaginabile în contextul anilor 2016-2017.”

Semnează:
UN GRUP DE FAMILII DE PE STR. MUȘAT VODĂ NR. 1-18’

Musat Voda_5

Musat Voda_4

Musat Voda_1

Musat Voda_3

ANUNT LUCRARI_4

 

Related Articles

6 Comments

  1. Dupa latimea pe care o are pare mai degraba a alee .Legea spune ca o strada trebue sa aiba cel putin 9 m.

    1. Si daca nu are 9 m latine si are 4 sau 5 m atunci pe astfel de cai de acces nu au voie sa intervina ambulanta, pompierii ori politia pentru ca nu sunt conforme cu prevederile legale? Aceste prevederi legale stipuleaza cumva ca se poate bloca o strada, alee etc, atunci cand este si singura cale de acces, timp de 3 luni. Problemele existente in acest caz nu tin de latimea strazii (chiar asa se numeste STRADA MUSAT VODA), ci de autoritatile locale si constructori…

  2. Situatia in realitate este mult mai grava decat am prezentat-o si de aceea va recomand sa mergeti pe Str. Musat Voda sa stati de vorba cu oamenii (str. Musat Voda este in cartierul de case de dupa cartierul de blocuri din spatele bisericii Sf. Ilie).
    Domnul Bidascu (str. Musat Voda nr 4) este de mult timp foarte bolnav, fiind imobilizat la pat, iar familia se roaga la Dumnezeu sa nu moara acum pentru ca nu-l pot duce la cimitir sa-l inmormanteze.
    Domnul Corduneanu (str. Musat Voda nr 6) este bolnav imobilizat la pat, iar ambulanta nu poate ajunge pana la el la poarta ca sa-l duca la spital.
    Familia de pe str. Musat Voda nr 8 a primit scriptic ajutor de la Primarie pentru incalzire, insa faptic nu se poate incalzi pentru ca nu a avut cum sa aduca lemnele acasa.
    Familia Filipovici (str. Musat Voda nr 10) ambii in varsta in jur de 80 de ani nu mai au lemne decat pentru 1 luna, 1 luna si jumatate, daca iarna nu va fi foarte friguroasa.
    Doamna Mariana Vizitiu (str. Musat Voda nr 12) a mers in repetate randuri la Primarie, unde a facut nenumarate sesizari, iar zilele trecute presedintele Consiliului Judetean, dl Macalet, a primit-o in audienta si a trimis-o acasa sa astepte ca va trimite o comisie sa verifice cele sesizate. Ei bine, toate familiile de pe strada au asteptat in zadar sa vina acea comisie de la Consiliul Judetean sa constate cele sesizate, acesti oameni fiind bataia de joc a autoritatilor locale si judetene…
    Asemenea lor mai sunt si alte familii, cum ar fi familia Rosu, fam. Buliga, fam. Lapatnic, fam. Apopei etc
    Daca doamne fereste izbucneste un incendiu in gospodariile de pe str. Musat Voda, mor toti cu zile arsi de vii deoarece pompierii nu pot intra cu autospecialele ca sa intervina.
    Oamenii sunt dispusi sa-si spuna ofurile si necazurile, asa ca puteti merge sa vorbiti cu ei si cu siguranta veti putea afla povesti de viata incredibile pentru anii in care traim.

  3. Strada Moara de foc de la nr 1 la numarul 18 este la fel, sta tata acolo are 60 de ani, nu poate iesi din casa, rusine celor care fac acele lucrari, au lasat asa ca nesimtiti si au plecat, nimeni de la ApaServ nu a venit sa vada ce au facut acei muncitori.

  4. Nice weblog right here! Additionally your website rather a lot up
    fast! What web host are you using? Can I am getting your associate link for your host?
    I want my website loaded up as quickly as yours lol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page