Important

POLITIC | Liberalii au acuzat astăzi politica şefei IŞJ

O parte dintre parlamentarii PNL, dar şi câţiva foşti primari liberali,  au acuzat, astăzi, într-o conferinţă de presă, sistemul educaţional şi atitudintea inspectorului şcolar general al IŞJ Botoşani, prof. Mihaela Huncă.

PNL- conferinta-promari-electorala (17)

Mihai Porohniuc, fostul primar al comunei Truşeşti , susţine că social-democrata nu are niciun drept să arate că cel mai mare campus din Moldova, cel de la Truşeşti, este una dintre realizările Mihaelei Huncă.

„Să-i fie ruşine pentru aşa ceva, dacă a făcut declaraţia asta. Un merit dacă îl are, este al lui Gheorghe Rusu care m-a ajutat atunci cu documentaţia, dar dumneaei nu are nici un merit. Nu a binevoit să vină nici măcar la inaugurare. A venit o dată la Truşeşti, eu am primit-o cu flori, a vizitat campusul şi după aia mi-a spus să fac alt memoriu şi să merg la ea, pentru crearea locurilor de muncă. Şi atunci am fost la Inspectoratul Şcolar, era ziua ei şi m-a ţinut cam o jumătate de oră la uşă, nu ştiu ce invitaţi avea la cafea, dosarele alea erau uitate pe masă şi m-a tratat ca pe o cârpă. Şi abia mi-a suplimentat 4 locuri de muncă” a declarat Mihai Porohniuc, fostul primar al comunei Truşeşti .

La conferinţă au participat şi primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, dar şi viceprimarul comunei Stăuceni Cozmin Epuraş.

PNL- conferinta-promari-electorala (11)

„Doresc să-i mulţumesc d-nei inspector şcolar general că a reuşit în aceşti patru ani, să nu mă primească niciodată la dumneaei, am fost de vreo patru ori la ea şi nu am reuşit să trec de la uşa de la secretariat, cu toate insistenţele. Personal am fost la Bucureşti, pentru fiecare obiectiv în parte, direct la minister. Doamna secretar general a ministerului, Mariana Lascu de la Brăila a susţinut proiectele noastre, pe care am reuşit să le ducem la îndeplinire, fără a discuta nici măcar o dată despre proiectele de la Dângeni cu d-na inspector general. Dacă vorbim de şcoala Dângeni, de când sunt primar, tot ce s-a făcut acolo a fost din bugetul comunei Dângeni, cu eforturi foarte mari.

Ce mi se pare mai ruşinos şi se întâmplă acum în campanie electorală la Inspectoratul Şcolar, o instituţie unde ar trebui să avem de-a face cu oameni onorabili. Constat că minciuna este la ea acasă şi la Inspectoratul Şcolar şi e dureros că nişte profesori, fie ei şi trecători prin unele funcţii, nu realizează că a minţi, o parte dintre ei, nu sunt competenţi pentru pregătirea pe care o au”” a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

 PNL- conferinta-promari-electorala (18)

„În cadrul şcolii s-a creat postul de bibliotecar fără nici o carte în bibliotecă, deci Şcoala Stăuceni n-a avut. Am început să fac scandal şi să spun: nu e posibil, fără o carte în bibliotecă. Noi am avut biblioteca comunală care este aproape de şcoală şi am avut un parteneriat cu şcoala pentru aprovizionarea bibliotecii cu cărţi necesare elevilor. Ne-am trezit că s-a organizat concurs, n-a ştiut nimeni când s-a organizat”, a spus Cozmin Epuraş, viceprimarul comunei Stăuceni.

PNL- conferinta-promari-electorala (12)

„Avem Şcoala gimnazială nr. 1 şi Grădiniţa nr. 1, ambele prin Banca Mondială. Nu pot suporta minciuna. Meritul îl are fostul deputat, domnul Nicolae Rebenciuc, care în 2008-2012 a reuşit şi a înscris aceste obiective de investiţii pe această listă. Aceste obiective au fost realizate”. a spus şi primarul comunei Albeşti, Mihai Amarandei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page