Sanatate

SANATATE | Hipocalcemia, o boală silențioasă

Hipocalcemia este o afecțiune frecventă în rândul femeilor și este cauzată de deficiența de calciu din sânge. Prezintă mai multe simptome asemănătoare cu ale osteoporozei.

Simptomele hipocalcemiei includ furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor, dificultate în concentrare, dureri musculare și palpitații la inimă.

În plus, cea mai neplăcută parte a acestei boli este că poate afecta calitatea vieții fără o cauză aparentă. De asemenea, poate fi ușor depistată. Trebuie doar să faci analizele de sânge.

Iată ce trebuie să știi despre această boală:

Hipocalcemia apare atunci când lipsește din sânge elementul esențial: calciul. Pentru că, acest mineral nu este necesar doar pentru sănătatea oaselor și a dinților, ci este important pentru realizarea proceselor din corp.

– Calciul ajută anumiți hormoni să-ți îndeplinească funcțiile în rinichi și intestine.
– Calciul este esențial pentru circulația sângelui.
– Acest mineral este important pentru transmiterea impulsurilor nervoase și contracția mușchilor.
– Contribuie la activarea enzimelor esențiale din corp.
– Ajută la absorbția vitaminelor, mai ales a vitaminei B12.

Simptomele hipocalcemiei:

Stresul și anxietatea: Le poți experimenta atunci când ai noi responsabilități zilnice de îndeplinit, o să-ți fie greu să te concentrezi, osă te simți confuză.

Oboseală, crampe musculare, probleme dentare, căderea părului, ruperea unghiilor, și probleme la nivelul pielii precum piele uscată, eczemă sau dermatită, sunt simptome cu care te poți confrunta.

Ce duce la dezvoltarea hipocalcemitei:

Una dintre cauzele hipocalcemiei este deficiența de vitamina D. Lipsa acestui mineral poate afecta, de exemplu, glanda tiroidă, dar și metabolismului îi va fi greu să-și îndeplinească funcțiile.

Alte cauze sunt:

– Probleme la nivelul rinichilor;
– Deficiența de magneziu;
– Consumul excesiv de cafea;
– Lipsa calciului din corp.

Cum poate fi tratată hipocalcemia:

Tratamentul pentru această boală poate fi prescris doar de către doctor, în urma rezultatului analizelor. Dar, poate fi tratată prin luarea de suplimente de calciu și vitamina D. Important este să fie menținut nivelul normal al calciului din corp, care trebuie luat din alimente.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page