Sanatate

SANATATE | Obiceiurile alimentare zilnice care afectează sănătatea rinichilor! Tu le știi?

Ceea ce mâncam și bem precum și stilul de viață are un impact direct asupra sănătății rinichilor. De fapt, consumul regulat de alimente nesănătoase poate crește presiunea asupra rinichilor, care vor deteriora structurile din cadrul rinichilor de-a lungul timpului.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, rinichii filtrează mai mult de 200 de litri de sânge în fiecare zi. În același timp, rinichii ajută la reținerea nutrienților esențiali în cadrul fluxului sanguin.

Rinichii conțin celule specializate, cunoscut sub numele de glomeruli, care lucrează ca filtre mici pentru eliminarea toxinelor din sânge și care curg din capilarele de excreție în urină. De aceea, păstrarea rinichii sănătoși și funcționare este esențială atât pentru hrănirea, cât și pentru detoxifierea organismului.

În funcție de dietă și planul de nutriție, depinde cât de bine funcționează rinichii. Cu toate acestea, există unele recomandări generale legate de alimentație și stilul de viață care trebuie adoptate de către persoanele care suferă de boli de rinichi.

Iată care sunt obiceiurile care afectează starea de sănătate a rinichilor:
Consumul de carne roșie

Alimentația bogată în proteine animale, cum este carnea roșie, poate provoca leziuni renale și poate lăsa urme de acid în organism. De fapt, o dietă bogată în proteine poate determina sau exacerba problemele existente. Mai mult, metabolismul proteic pune presiune asupra rinichilor, ceea ce face dificilă sarcina de eliminare a deșeurilor.

Consumul excesiv de alcool

Un pahar sau două de vin sunt recomandate, deoarece nu are un efect negativ. Dar atunci când consumul este zilnic, sănătatea rinichilor poate fi afectată, deoarece sunt produse schimbări ale funcției rinichilor, care nu mai sunt capabili să mai filtreze sângele. În plus, alcoolul deshidratează organismul, ceea ce poate afecta funcționarea normală a celulelor și organelor, inclusiv a rinichilor.

Consumul excesiv de sare

Corpul are nevoie în cantitate mică de sodiu pentru a menține un echilibru de fluid, dar în exces poate fi dăunător pentru rinichi. Atunci când consumul de sare este mare, rinichii răspund prin reținerea apei pentru a dilua acest electrolit în sânge. Aportul crescut de sare crește, de asemenea, cantitatea de proteine excretată în urină, care, la rândul său, crește rata de deteriorare a funcției renale.

Cafeaua

În cafea și ceai, suc sau alte alimente, se găsește cofeină care afectează în timp sănătatea rinichilor. Fiind un stimulent, cofeina accelerează fluxul de sânge, crește tensiunea arterială și nivelul de stres asupra rinichilor.

Băuturile carbogazoase

Aceste băuturi, cum sunt băuturile răcoritoare și cele energizante, sunt considerate o cauză a formării pietrelor la rinichi. Pentru că sunt bogate în zahăr sau îndulcitori artificiali, cofeină și acid fosforic, aceste băuturi nu sunt sănătoase în niciun caz pentru niciun organ din corp.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page