Diverse

DIVERSE | Iată la ce eşti predispus dacă sforăi!

Persoanele care sforăie şi cele care au alte tulburări de somn legate de respiraţie au un risc de până la cinci ori mai mare de a suferi de cancer, au descoperit oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Specialiştii cred că slaba oxigenare (hipoxia) poate determina creşterea tumorilor canceroase prin dezvoltarea vaselor de sânge care le hrăneşte (angiogeneză).

Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au monitorizat peste 1.500 de persoane timp de 22 de ani.

În cadrul cercetării, s-a observat că persoanele cu apnee de somn severă au un risc de 4,8 mai mare de a face cancer în comparaţie cu cele care nu au o astfel de problemă.

Cu atât mai mult, specialiştii susţin că este necesară tratarea sindromului de apnee în somn, care mai este asociat şi cu riscul de apariţie a obezităţii, a hipertensiunii arteriale, a infarctului şi a accidentului vasculare cerebral.

Apneea în somn este o întrerupere temporară a respiraţiei (câteva secunde sau chiar câteva minute) şi este cauzată de ocluzii ale căilor aeriene superioare. Scăderea concentraţiei de oxigen produce variaţii ale ritmului cardiac şi sforăit.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page