Diverse

DIVERSE | Culoarea gălbenuşului de ou îţi spune totul despre calităţile sale nutritive

Nu ceea ce scrie pe ambalajul ouălor pe care le cumperi este important, ci culoarea gălbenuşului, care spune totul despre calităţile nutritive ale oului.

În urmă cu mai bine de 100 de ani, oamenii de ştiinţă au descoperit că nuanţa gălbenuşului de ou este dată de carotenoizii pe care acesta îl conţine. Carotenoizii sunt antioxidanţi care ajută la formarea vitaminei A, extrem de eficienţi pentru fortifierea oaselor. Aşadar, cu cât gălbenuşul are o culoare mai intensă, cu atât este mai bogat în nutrienţi de preţ pentru organismul nostru.

Nuanţa gălbenuşului este influenţată în mod direct şi de modul în care găina a fost hrănită. Dacă găina a avut o dietă bazată în mod exclusiv pe grâu, atunci gălbenuşul va fi galben pal. Dacă, pe de altă parte, dieta găinii a fost alcătuită şi din porumb, plante şi insecte, atunci gălbenuşul are o culoare mai intensă, apropiată de culoarea portocaliu.

Aşadar, ouăle cu gălbenuşul portocaliu sunt mult mai sănătoase decât cele cu gălbenuşul galben pal. De regulă, un gălbenuş deschis la culoare indică un ou de calitate slabă.

Sursa: www.feminis.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page