Sanatate

SANATATE | Nu ignora aceste 7 simptome ale carenței de iod

Iodul este micronutrientul de care glanda tiroidă are nevoie pentru a-și putea îndeplini funcțiile. De asemenea, este esențial pentru ca producția de hormoni tiroidieni să aibă loc fără probleme.

Mai mult decât atât, tot ce se întâmplă în organism afectează modul de funcționare a glandei tiroide. Așadar, nivelul scăzut de iod sau, cu alte cuvinte, deficiența de iod este cea care poate duce la dezvoltarea de hipotiroidism sau mai rar, gută.

Ambele afecțiuni produc durere și disconfort. Din aceste motive, este esențial să fie acordată atenție la oricare semn ar putea indica că în corp există o deficiență de iod.

Aceste simptome pot fi prezente pentru o perioadă scurtă dar, dacă sunt în mod regulat atunci este anormal, și pot fi cele care indică o deficiență de iod sau orice altă problemă de sănătate.

Deficiența de iod poate duce la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate. Detectarea lor la timp poate face o foarte mare diferență în modul în care te simți. De aceea, nu trebuie ignorate simptomele următoare:

Oboseala

Confruntarea cu oboseala este normală dacă apare o dată la mai mult timp. Dar atunci când este resimțită în mod regulat, zilnic, poate fi o cauză a nedormitului. De asemnea, oboseala poate indica și nivelul scăzut de iod din corp.

Constipația

Deficiența de iod poate afecta și alte organe din corp. Oamenii care se confruntă cu carența de iod pot suferi de constipație în mod regulat, dar și de alte afecțiuni ale sistemului digestiv. De fapt, constipația este o condiție care spune mereu că organismul nu se simte bine. Nu trebuie ignorat acest simptom.

Creșterea tiroidei

Lipsa de iod în corpul unei persoane poate cauza creșterea glandei tiroide. Acest lucru poate duce la dezvoltarea de gută, care va crește tot mai mult. Acest simptom nu trebuie ignorat.

Echilibrul emoțional

Persoanele care suferă de deficiență de iod în corp se pot confrunta cu un nivel ridicat de stres, anxietate și în cazuri severe, cu depresie. Așadar, dacă suferi de echilibru emoțional zilnic, trebuie consultat un specialist.

Mâncărimi ale pielii

Un alt simptom care indică o carență de iod în organism este mâncărimea pielii. Pe lângă aceasta, și uscarea pielii ne spune că nu există un echilibru în organism al nivelului de iod.

Sistemul imunitar scăzut

Lipsa iodului în organism duce și la scăderea sistemului imunitar. Acest lucru face ca o persoană să fie predispusă mai repede la răceală și alte infecții.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page