ImportantLiga 1Sport

SPORT | „Este lipsă de management fotbalistic în România!”

Valeriu Iftime, președintele CA al FC Botoșani, consideră că este lipsă de management fotbalistic în România. Jucătorii clubului FC Botoșani participă la campanii prin care microbiștii sunt atrași la stadion, iar rezultatele sunt vizibile.

FC Botoșani a învins-o în etapa a 14-a pe ACS Poli Timișoara (2-0) și a urcat pe locul 4 în Liga I. Echipa antrenată de Leo Grozavu are cel mai bun atac din primele cinci clasate. Cu toate acestea, stadionul din Botoșani se umple doar la meciurile cu Steaua.

„Când am văzut 2000 de oameni la meciul cu Timișoara, am crezut că înnebunesc. Nu știu ce să mai fac ca să atrag lumea la stadion. E o mare lipsă de management fotbalistic în România. Mi-o asum, nu am făcut școala asta”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al clubului moldovean.

„Trebuie să inventăm ceva ca să aducem suporterii la stadion”, a spus Iftime, invitat la Digisport.

FC Botoșani derulează deja campanii de popularizare a fotbalului în rândul copiilor și tinerilor. Fotbaliștii merg des prin licee sau prin comunele din jurul orașului pentru a lua parte la acțiuni care să îi convingă pe fani să vină la meciuri. Rezultatele sunt totuși „palpabile”. După Steaua, echipa din Botoșani are cea mai bună medie de spectatori la partidele jucate pe teren propriu: 3786 (49% din capacitatea stadionului). „Municipalul” a fost aproape plin doar la meciurile cu vicecampioana, care au atras peste 5000 de spectatori.

„Răul vine de la Steaua. Când lumea vede că stadionul e gol la meciurile de acasă ale Stelei, cum să vină la Botoșani?”, se întreabă Iftime, care dă vina și pe televiziuni pentru scaunele goale: „E un cerc vicios. Suporterii nu vin pe stadion pentru că e mai comod să vadă meciul la televizor. Pe de altă parte, noi murim fără banii din drepturile tv”.

Off topic, oficialul clubului moldovean a comentat situația ciudată generată de transferul lui Alibec la Steaua în plin campionat: „Cum să mai joace Alibec și Teixeira la Astra dacă știu că merg la Steaua? E concurență neloială. Au grijă în primul rând să nu se accidenteze”.

Sursa: sportescu.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page