Diverse

DIVERSE | Ce-i de făcut când răcești vara

Îți curge nasul, tușești și te doare capul. Sunt semnele clasice ale unei răceli care poate apărea și când ți-e lumea mai dragă, vara. Acționează rapid, ca să nu-ți strice vacanța!

O imunitate slăbită sau oboseala acumulată înainte de concediu, la fel ca aerul condiţionat sau răcoritoarele reci băute cu rapiditate pot să ducă la o răceală. De la primele semne de dureri de gât, fă gargară cu apă caldă în care ai dizolvat o jumătate de linguriţă de sare.

Hidratează-te cu infuzii calde

Plantele medicinale aduc numai beneficii organismului, mai ales atunci când eşti răcit. Nu uita să bei zilnic ceai de măceşe, de soc, de busuioc sau de salcie!

Bea sirop de tuse

Unul dintre semnele răcelii e tusea. Pentru a o combate, ia zilnic două linguriţe de sirop de mugur de brad!

Alege să mănânci supă de pui

O porție generoasă de supă de pui conţine un amino-acid care subţiază mucusul şi elimină congestia. În plus, aburii supei ajută la eliberarea căilor respiratorii.

Rezervă-ți timp pentru somn

Dacă eşti răcit, una din cele mai bune căi de a te trata este să te odihneşti mai mult şi să dormi cât ai nevoie.

Profită de soare

În timpul verii, razele ultraviolete te ajută să asimilezi vitamina D, astfel încât vei fi mult mai bine protejat împotriva răcelilor. Iar dacă eşti deja răcit, soarele te ajută să te vindeci mai repede.

La gustări, mănâncă fructe cu vitamina C

Citricele, merele şi fructele de sezon – cireşele şi căpşunele – sunt bogate în vitamina C. Aceasta ajută organismul în lupta cu răceala şi întăreşte imunitatea. De asemenea, e foarte eficientă şi echinaceea.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page