Diverse

DIVERSE | Ce boli ascunde respirația urât mirositoare

O verificare rapidă a respirație îți poate salva, în unele cazuri, viața. Unele analize prin care îți este testată respirația poate confirma un diagnostic crunt, cum este cancerul. Specialiștii avertizează că nu doar respirația urât mirositoare poate semnala o boală, ci chiar și una fără miros.

Cancerul de stomac

Cercetători din Haifa, Israel, au analizat probe respiratorii de la 484 de persoane care au ținut post timp de 12 ore și au evitat fumatul trei ore înainte de test. 99 dintre participanți au primit diagnosticul de cancer de stomac. În urma analizei nanoarray, medicii pot stabili cu precizie diferite stadii precoce ale cancerului de stomac.

Cancer de plămâni

De regulă se utilizează biopsii și ecografii pentru diagnosticarea cancerului pulmonar, dar depistarea cu testele de respirație poate fi o alternativă mai ieftină și noninvazivă, potrivit unui studiu realizat în 2013. Folosind un „nas electronic“ care detectează diferiți compuși organici volatili (COV) în aerul expirat, cercetătorii de la Universitatea din Letonia au colectat probe respiratorii de la 475 de subiecți. Ei au descoperit că printre nefumători, cancerul pulmonar a fost identificat cu precizie la 128 de persoane.

Insuficiență cardiacă

Cercetătorii au utilizat un test de respirație pentru a identifica pacienții care suferă de insuficiență cardiacă, potrivit unui document publicat în martie 2013 în „Jurnalul Colegiului American de Cardiologie“. Oamenii de știință au colectat probe respiratorii de la 41 de pacienți. 25 dintre ei au fost diagnosticați cu insuficiență cardiacă decompensată.

Diabet

Această afecțiune te poate face mai sensibilă la boli gingiilor și duce la apariția gurii uscate. Atunci când nivelurile de zahăr din sânge nu sunt stabilizate, organismul nu este capabil să lupte cu bacteriile, provocând infecții care dăunează gingiilor. Aceleași infecții pot cauza respirația urât mirositoare.

Insuficiență renală

Respirație cu gust similar amoniacului poate indica insuficiență renală. Rinichii sunt responsabili de eliminarea substanțelor chimice toxice din sânge, prin urină. În insuficiență renală, rinichii nu mai sunt în măsură să filtreze deșeurile și substanțele chimice toxice din sânge. Când se întâmplă asta, toxinele și deșeurile periculoase afectează aproape fiecare parte a corpului.

Infecții respiratorii

Infecții ale căilor respiratorii, cum sunt gripa, bronșita și sinuzita pot cauza respirația urât mirositoare. Când infecții ale tractului respirator descompun sau inflamează țesuturile din sistemul respirator, acest lucru poate declanșa producerea de bacterii. Alergiile și creșterea secrețiilor nazale pot provoca, de asemenea, apariția respirației urât mirositoare.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page